Zloupotrebom položaja pribavio korist od preko 1,2 miliona maraka

Zloupotrebom položaja pribavio korist od preko 1,2 miliona maraka

Protiv D.T. iz Sokoca podnesen je izvještaj zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 1,2 miliona maraka.

„Lice se sumnjiči da u vremenskom periodu od 2017. do  2021. godine nije izvršio svoju službenu dužnost u svojstvu direktora javnog preduzeća u Sokocu, tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga, za javno preduzeće,  bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Takođe, lice se sumnjiči da je iskoristio službeni polažaj tako što je izvršio kupovinu opreme i mašina i koristio usluge za njihovo održavanje, a da iste nisu knjigovodstveno evidentirane, niti se nalaze u javnom preduzeću“, stoji u saopštenju PU Istočno Sarajevo.

D.T. se još sumnjiči da je u navedenom periodu izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja istih.

Navedeni je opisanim radnjama  pravnim licima pribavio ukupnu korist u iznosu od 1.217.440,52 KM, nanijevši štetu javnom preuzeću u iznosu od 46.371,93 KM.

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.