Košarkašice Srbije ostvarile prvu pobjedu na SP

Košarkašice Srbije ostvarile prvu pobjedu na SP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Sidneju, pošto je rezultatom 69:64 (24:9, 14:25, 16:12, 15:18) dobila selekciju Japana!

 

Srpkinje su sjajno počele meč i na krilima odlične igre iz prve četvrtine, uz sve oscilacije, uspjele da dođu do trijumfa na kraju. Slijedi dan odmora, a naredni rival biće selekcija Australije, u nedelju od 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Počelo je odlično, naše djevojke su povele 5:0, vodile i 14:6 koliko je bilo poslije poena Tine Krajišnik u 7. minutu meča. Raca je trojkom donijela 17:9, da bi se na prvi mali odmor otišlo sa ogromnih 24:9.

Međutim, Japan nije uzalud osvojio srebrnu medalju prošle godine u Tokiju. Japanke su uspijele da se oslobode pritiska naših djevojaka. Malo po malo, naša razlika se topila. Od 33:22, za čas je bilo 33:30. Taj nalet Japana odbila je Tina Krajišnik, da bi tešku trojku pogodila Saša Čađo zahvaljujući kojoj je naš tim pred veliki odmor ipak zadržao distancu – 38:34.

Na način kako je počela utakmicu, Jovana Nogić je otvorila u drugo poluvrijeme – trojkom. Talentovano krilo unosilo je dosta dobru energiju, kao i Ivana Raca, Kristina Topuzović… Dok se od iskusnijih sve to očekivalo, sada su mlađe bile prava pokretačka snaga.

Iako je Japan do kraja prijetio, naše djevojke su uspijele sve nalete da odbiju, da izdrže i krizne periode. Posljednji se desio u drugoj polovini četvrtog perioda. Naime, poslije trojke Kristine Topuzović za “plus 11” (65:54) pet minuta prije kraja, naše djevojke su bile bez poena skoro više od četiri minuta. Post je prekinula Kristina Topuzović i pred posljednjih 75 sekundi naš tim je vodio 67:60. I pored par nesmotrenosti, naše djevojke su uspijele da prednost sačuvaju do kraja.

(Telegraf.rs)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.