Lazar Marković iz Turske: Sam Bog nas je sačuvao

Lazar Marković iz Turske: Sam Bog nas je sačuvao

Veliki zemljotres koji je u ponedjeljak ujutru pogodio južne dijelove Turske, mimoišao je dva bivša fudbalera Partizana, Lazara Markovića i Marka Jevtovića.

Njih dvojica trenutno brane boje Gazijantepa iz istoimenog grada, koji je nažalost oštećen u velikoj mjeri, sa više hiljada ljudskih žrtava.

Srpski igrači su poslije meča s Antalijom u subotu dobili tri dana slobodno i sa još desetoricom igrača riješili su da ostanu na primorju i srećom su izbjegli užase koji su pogodili grad u kome su trenutno naseljeni.

“Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo – Gazijantep zadesila velika nesreća”, rekao je Marković za Telegraf.

I nastavio u istom tonu:

“Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo poslije utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo s porodicama ovde i tako smo izbegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme”.

U Turskoj je potpuni haos i ništa se za dalje ne zna.

“Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se s porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.”

“Vidite i sami šta se dešava, mediji, internet su prepuni užasnih slika iz Turske, vesti sustižu jedna drugu. Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno ‘stala’ zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje”, zaključuje Lazar Marković.

autor;banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.