Mića Berić o ispadanju Srbije: „Ova 2 igrača ne mogu zajedno, a ovaj je morao da bude u 12“

Mića Berić o ispadanju Srbije: „Ova 2 igrača ne mogu zajedno, a ovaj je morao da bude u 12“

Košarkaška reprezentacija Srbije ispala je sa Evrobasketa na neslavan način, pošto je bolja od Orlova bila Italija, koja nam je u dvije sezone nanijela dva teška udarca, prvo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada i u osmini finala prvenstva Evrope.

 

Mnogi poslije ovoga analiziraju i pokušavaju da odgonetnu šta je bio ključni problem. Konstatovali smo da veliku odgovornost snosi selektor Svetislav Pešić zbog načina na koji je vodio utakmicu, posebno u ključnim periodima meča (kraj treće i početak četvrte četvrtine), kada je Srbija igrala bez svoje glavne snage – Nikole Jokića.

Bez Jokića na terenu naša igra je djelovala bezidejno, a nije bilo nikog drugog da „povuče“, niti sigurnog šutera da pogodi otvorenu trojku kada Italijani „skupe“ u odbrani.

Naš proslavljeni reprezentativac Miroslav Berić istakao je u potkastu „sa Lukom i Kuzmom“ da je jedan od glavnih razloga to što reprezentacija nije imala čistog šutera i da je u ovoj reprezentaciji moralo da bude mjesta za Danila Anđušića.

Takođe, istakao je i da Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu da budu istovremeno na terenu toliko dugo, aludirajući na to da su sličan tip igrača.

– Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumijem. Neke odluke ne razumijem. Mislim da on apsolutno ima mjesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gdje Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić – Lučić.

– Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dvije trojke, poslije je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mjesta u reprezentaciji – rekao je Berić i podsjetio da je Anđušić bio najbolji i u porazu Srbije od Italije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i da je konstantno u sjajnoj formi i na najvišem nivou već tri sezone.

(Izvor: Telegraf.rs, Foto: MN Press)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.