MLADENOVIĆ: Podrška Novaku, Kosovo je srce Srbije i za mene

MLADENOVIĆ: Podrška Novaku, Kosovo je srce Srbije i za mene

Mladenović podrška Novaku, Kosovo je srce Srbije i za mene.

Francuska teniserka, Kristina Mladenović (30), komentarisala je poruku Novaka Đokovića nakon meča u prvom kolu Roland Garossa kada je poručio “Kosovo je srce Srbije”.

On je nakon meča 1. kola Roland Garrosa protiv Aleksandra Kovačevića na kameri koja ga je snimala Đoković je napisao “Kosovo je srce Srbije” i “Stop nasilju”, čime je uputio jasan “politički” stav u trenutku pojačanih tenzija koje ovih dana vladaju na Kosovu.

Na pitanje kakav odjek je u Francuskoj imao Novakov potez, Kristina Mladenović je kazala:

“Novak je veliki, pravi je primjer za sve ostale. Vidjela sam to. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svako tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo, to je politički? Da, dijelim stav sa Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je živjela tamo i ja sam bila tamo kada sam bila dijete”, otvoreno je poručila popularna Mladenović u razgovoru za Telegraf.rs.

Inače, Mladenović nikada nije krila porijeklo, a za jedan teniski portal je 2017. godine poručila da je u srcu Srpkinja.

“U Francuskoj sam rođena i nikad nisam živjela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo stopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja.”

U dosadašnjoj karijeri Mladenović je osvojila jednu WTA titulu, a najbolje je bila rangirana 2017. godine kao 10. teniserka svijeta, dok je mnogo više uspjeha imala u dublovima sa 28 titula i bila je prva na rang listi 2019. godine, prenosi Klix.

autor:http://banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.