Nakon 13 poraza u sezoni, Tottenham otpustio Mourinha

Nakon 13 poraza u sezoni, Tottenham otpustio Mourinha

José Mourinho nije više menadžer „Tottenhama”, jer je londonski klub odlučio da raskine saradnju sa trofejnim trenerom. Očekuje se da se klub oglasi zvaničnim saopštenjem, a novi menadžer ne bi trebalo da bude imenovan prije kraja sezone.

Mediji pišu da se ne može reći da je to preveliko iznenađenje, uzimajući u obzir rezultate kluba u posljednje vrijeme.

Sparsi” su tek sedmi na tabeli Premijer lige, nisu pobjedili u posljednje tri utakmice, a posebno bolna bila je eliminacija u osmini finala Lige Evrope od zagrebačkog Dinama.

Mourinho je ove sezone zabilježio 13 poraza u svim takmičenjima, što mu se nikada do sada nije dogodilo u profesionalnoj karijeri.

Portugalac je ekipu preuzeo u novembru 2019., a na klupi je zamjenio Maurisija Poketina.

Tottenhamu” do kraja sezone predstoji grčevita borba za plasman u Ligu šampiona, to jest ukoliko već sljedeće sezone ne bude formirana Superliga, takmičenje u kojem je londonski klub jedan od osnivača, podsjeća RTS.

Pojedini mediji prenose da je upravo situacija sa Superligom dovela do sukoba između čelnika kluba i menadžera, pošto Mourinho navodno nije hteo da izvede igrače na trening kao vid protesta zbog odluke kluba da učestvuje u novom takmičenju.

Do imenovanja novog menadžera tim će voditi Rajan Mejson i Kris Pauel, a kao glavni favorit za Mourinhovog nasljednika važi Julijan Nagelsman.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.