Pike uzeo preko 20 miliona od Saudijaca

Pike uzeo preko 20 miliona od Saudijaca

Veliki skandal potresao je španski fudbal nakon što su objavljeni audiosnimci razgovora fudbalera Barcelone Žerarda Pikea i predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialeza u kojem dogovaraju odigravanje Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Pike, koji je poznat po organizaciji raznih sportskih događaja sa svojom agencijom Kosmos, 2019. godine s predsjednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubialezom dogovarao je prebacivanje utakmica Superkupa u Rijad i tako bi za četiri godine zaradio 24 miliona eura.

 

El Confidencial je objavio ekskluzivni audiosnimak razgovora s predsjednikom saveza.

 

– Vidi Rubi. Ako bi Real dobio osam miliona, isto toliko bi išlo i Barseloni. Ostala dva tima dobila bi dva i jedan milion. To je 19. Ti zadrži za savez šest miliona, čovječe. Prije ne bi zaradio ništa, a sada je tu šest miliona. Možemo tražiti i više od Saudijske Arabije i reći ako ne plate, Real neće igrati – rekao je u jednom od audiosnimaka Pike Rubialezu.

 

Superkup Španije prvi put odigran je u Saudijskoj Arabiji 2020. godine. Titulu je osvojio Real pobjedom nad Atletikom u finalu, dok su u polufinalu ispali Barselona i Valensia.

 

Španskom fudbalskom savezu išao je garantovani dobitak od 40 miliona eura, a Rubiales je imao direktnu korist od ovog posla jer je uticalo na njegovu platu.

 

S druge strane, agencija Kosmos i Pike isplaćeni su preko jedne saudijske kompanije, prenosi Klix.ba.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.