Pogledajte kako je Srbija golom u posljednjoj sekundi srušiila Norvešku!

Pogledajte kako je Srbija golom u posljednjoj sekundi srušiila Norvešku!

Rukometaši Srbije savladali su u Novom Sadu Norvešku rezultatom 25:24 (12:14) u utakmici trećeg kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je ostvarila treću pobedu u tri utakmice i ostala na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom.

Norveška je doživela prvi poraz i sada je na drugom mestu sa četiri boda. Frinska je treća sa dva boda, a Slovačka na začelju bez bodova.

Gol odluke je postigao Uroš Borzaš u poslednjim sekundama, a zatim je otrčao na tribine i proslavio pobedu sa nekoliko hiljada frenetičnih navijača u novosadskom Spensu.

 

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Bogdan Radivojević i Dragan Pešmalbek sa po pet golova, dok je Nemanja Ilić dodao gol manje.

U gostujućoj selekciji bolji od ostalih je bio Magnus Abelvik Red sa šest pogodaka, a Sander Sagosen i Kristijan Bjernsen su upisali po četiri gola.

Velike zasluge za pobedu idu i golmanu Dejanu Bandi Milosavljevu, koji je imao čak 10 odbrana, od čega tri sedmerca.

Veći deo prvog poluvremena prednost je bila na strani Norveške, koja je do najvećih plus četiri stigla u 18. minutu (6:10).

Srbija je u finišu prvog dela smanjila na 12:14 pogotkom Pešmalbeka, a tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Selekciji Srbije bilo je potrebno 15 minuta u drugom poluvremenu da dođe do izjednačenja (19:19), da bi već u sledećem napadu vođstvo domaćoj reprezentaciji doneo Pešmalbek.

U poslednji minut Srbija je ušla sa golom prednosti, ali je deset sekundi pre kraja izjednačio Red.

Srbija je ipak uspela da dođe do pobede nad skandinavskom selekcijom, a strelac odlučujućeg gola u poslednjem napadu bio je Uroš Borzaš.

U okviru ove grupe Finska je na svom terenu pobedila Slovačku sa 30:27 (11:13).

Već u nedelju ove dve reprezentacije igraju u Bergenu utakmicu 4. kola kvalifikacija.

Na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj plasiraće se po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje rangirane trećeplasirane reprezentacije.

autor: Kurir.rs, foto i video: tviter

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.