Superliga na staklenim nogama

Superliga na staklenim nogama

Engleski klubovi su započeli, italijanski nastavili trend napuštanja Superlige. Organizacija je izdala saopštenje u kojem stoji da se „razmatra preoblikovanje projekta“, što zapravo znači da je ideja suspendovana.

Mančester siti je pokrenuo lavinu, nastavili je ostali engleski klubovi – Arsenal, Liverpul, Totenhem, Manester junajted, nešto kasnije zvanično i Čelsi, a zatim Inter i Milan, navodi RTS.

Superliga se oglasila saopštenjem u kojem navodi da su engleski klubovi pod pritiskom morali da napuste udruženje, pa će se pristupiti razmatranju preoblikovanja projekta.

„Nerazuri“ su objavili da se povlače iz projekta koji za cilj ima stvaranje Superlige, dok se očekuje da vrlo brzo to učini i gradski rival Milan.

Očekuju se saopštenja i preostalih klubova – Juventusa, Reala, Barselone i Atletika.

„Barselona neće pristupiti Superligi dokle god sosiosi (navijači i vlasnici kluba) to ne izglasaju. Ovo je njihov klub, na njima je da odluče“, istakao je predsjednik katalonskog giganta Đoan Laporta.

Suštinski, to znači da je ideja o stvaranju Superlige osujećena, ako ne zauvjek, onda makar na određeni vremenski rok.

Predsjednik „stare dame“ Andrea Anjeli je neposredno prije onlajn sastanka na kojem je odlučeno da će doći do organizacionih promjena, a vrlo vjerovatno i obustavljanja ideje, dao intervju u kojem je istakao da će sve biti u redu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.