SVE JE PREUVELIČANO: Prašinu podigla braća Moris!

SVE JE PREUVELIČANO: Prašinu podigla braća Moris!

Košarkaški analitičar Marin Sedlaček smatra da su reakcije na incident, koji je Nikola Jokić načinio u prošlom meču preuveličane, a da je on podlegao provokaciji koja je, na žalost, sastavni deo igre u NBA ligi.

Nikola Jokić je i dalje vruća košarkaška tema i u Americi i u Srbiji. Nakon incidenta u duelu Denvera i Majamija  i sukoba sa protivničkim košarkašem Markifom Morisom, srpski centar je suspendovan na jednu utakmicu. Za igrače Majamija dosuđene su novčane kazne. Moris je zbog grubog faula nad Jokićem kažnjen sa 50 hiljada dolara dok je Batler sankcionisan sa 30 hiljada.

„Sve je to malo preuveličano. Možda ne za krovnu organizaciju NBA ali za one koji su na društvenim mrežama interesantno je sve što je u vezi sa jednim od najboljih igrača“, rekao je Sedlaček, gostujući u dnevniku RTS-a.

Šakil O Nil i Čarls Berkli su u NBA emisiji rekli da im nije jasno, u čemu je to Jokić pretjerao? Jokić i Moris, preuveličan sukob ili je to dio ligaške NBA atmosfere, zbog pažnje medija, navijača, sponzora?

„Mislim da je ovde više podignuta prašina od strane braće Moris nego što je Jokić uradio nešto senzacionalno što se do sada nikad neje desilo“, rekao je.

Koliko ima istine da je Jokić još prošle sezone trpeo razne udarce na terenu i da je negdje sve to moralo da eksplodira?

„Da eksplozija dolazi iz različitih razloga. Na to sve utiče od trenutno oslabljenog sastava Denvera do drugih elemenata. Nikola ima sjajan košarkaški potencijal i na svu grubost odgovara neočekivanim igračkim rješenjima i to iritira. Ako nekoga ne možete da zaustavite po regularnim pravilima, onda možete fizičkim kontaktom da ga izvedete iz kolosjeka. To je očigledno bila i taktika braće Moris koji su poznati po tome“, konstatovao je Sedlaček.

Konstatovano je da će i ubuduće ovo biti jedna od taktika kako da se zaustavi odlična igra Nikole Jokića i ne samo njega, već i mnogih igrača iz Evrope koji sve više preuzimaju inicijativu u američkoj košarci.

Već treću godinu za redom najbolji NBA igrač je iz Evrope što takođe utiče na standarde i način igre, pa je analiziran i taj asoekt.

Upoređeni su stilovi igre u Evropi i Americi uz konstataciju da su još uvek velike razlike u njima a posebno na fizičkom planu.

Izvor: RTS

Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.