Ukrajinka odbila rukovanje nakon poraza od Ruskinje

Ukrajinka odbila rukovanje nakon poraza od Ruskinje

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk odbila se rukovati s Anastasijom Potapovom nakon što je poražena od Ruskinje na Majami Openu.

Ova ukrajinska 20-godišnjakinja bila je glasna kritičarka ruskih i bjeloruskih igračica kojima je dopušteno da nastave igrati na WTA turneji, a ranije je govorila o svom neodobravanju igračica koje odbijaju osuditi rusku specijalnu vojnu akciju na tlu njene otadžbine.

Kostjuk se takođe odbila rukovati s Ruskinjom Varvarom Gračevom i bjeloruskom igračicom Viktorijom Azarenkom.

Ruskinju Potapovu WTA je upozorila nakon što je ranije ovog mjeseca nosila dres moskovskog Spartaka na Indijan Velsu. Lesia Curenko povukla se s istog turnira nakon napada panike, a ukrajinska igračica trebala bi se suočiti s Bjeloruskinjom Arjnom Sabalenkom u svom sljedećem meču.

Oba su incidenta dovela do toga da je svjetska teniserka Iga Svjiatek pozvala na veću podršku ukrajinskim igračicama s WTA liste. Nakon što je izgubila od Potapove i odbila se rukovati s Ruskinjom, Kostjuk je rekla da se ukrajinske igračice tek trebaju čuti s WTA-om nakon što su zatražile priliku da razgovaraju o svojim zabrinutostima.

“Da, htjeli smo održati sastanak s odborom, ali ga nismo dobili. Nema odgovora, ništa, samo tišina. Prije sastanka, mislim da nije dobra ideja razgovarati o onome o čemu želimo tamo razgovarati“, rekla je Kostjukova.

Poljakinja Svjatek kritikovala je Potapovu jer je nosila dres moskovskog Spartaka, a svjetska broj jedan rekla je da ruske teniserke ne bi trebale pokazivati podršku zemlji tokom specijalne vojne operacije, prenosi „Independent“.

autor:nezavisne.com foto:nezavisne.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.