“Vivia Run&More Weekend”: Trke u kojima uspjeh ne mjerimo satom

“Vivia Run&More Weekend”: Trke u kojima uspjeh ne mjerimo satom

U okviru “Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci na trkačkim stazama snage će 12. maja, tradicionalno, odmjeriti hiljade djevojčica i dječaka kojima cilj nisu samo medalje, već neke sasvim druge vrijednosti.

U okviru “Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci na trkačkim stazama snage će 12. maja, tradicionalno, odmjeriti hiljade djevojčica i dječaka kojima cilj nisu samo medalje, već neke sasvim druge vrijednosti. Zdrave navike, fer plej, poštovanje razlika, prijateljstvo, istrajnost i uzajamna podrška su samo neke od nagrada koje predškolci i školarci osvajaju negdje na putu između starta i cilja.

Za „Tropic Bambini Maraton“ i „Intersport School Run“ ove godine vlada rekordna zainteresovanost generacija koje rastu. Očekivano.

– Već šest godina promovišemo vrijednosti koje jačaju sportski duh i prijateljstvo među djecom. Od onih koji prave svoje prve korake do onih koji su na pragu punoljetstva. Najbučnija, ali i najveselija trka je „Tropic Bambini Maraton“. Osmišljena je kako bi i predškolci osjetili uzbuđenje uličnih trka, kretanje na startu i prolazak kroz cilj. Učesnici su uzrasta do 7 godina, uz simboličnu cijenu kotizacije. Trče u društvu roditelja, staratelja ili volontera. U saradnji sa poslovnim partnerima, slavimo svaki osvojeni kilometar zdravlja i učesnike nagrađujemo posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima, slatkišima i svim bojama zabave – kaže Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac “Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci.

„Intersport School Run“ obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 700 metara u različitim kategorijama – za lični i školski rezultat. Kotizacija je besplatna, a pokloni spremni. Oni koji prvi prođu kroz cilj biće nagrađeni i kotizacijom za najluđu zabavu u okviru urnebesne i jedinstvene u Evropi „Nektar Color Fun Run“ (13. maj).

– Prošle godine osvojila sam prvo mjesto u konkurenciji šestih razreda na trkama u Banjaluci, a zatim su se uspjesi nastavili redati na ostalim takmičenjima u BiH i regionu. Presrećna sam zato što naš grad nudi ovakvu priliku mladim atletičarima i zato što na Run and More Weeknd festivalu možemo da upoznamo elitne trkače iz cijelog svijeta. Moj san je odlazak na Olimpijadu. – kaže Jelena Peričević, učenisa 7. razreda Osnovne škole “ Jovan Jovanović Zmaj”.

„ZA LJEPŠE BOJE DJETINJSTVA, PODRŽI PLAVI TELEFON!“

“Run and More Community” nastavlja da njeguje filantropski karakter trka. Učesnici su ove godine dobili privilegiju da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za rad humanitarnog telefona dostupnog žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima. Pozvali smo  poslovne partnere i prijetelje da budu dio kampanje „Za ljepše boje djetinjstva-Podrži Plavi telefon!“

–  Važnost postojanja Plavog telefona se ogleda u njegovoj dostupnosti žrtvama nasilja, a postoji zahvaljujući UNICEF – u i M:tel- u, ali i ostalim prijateljima poput “Run and More Weekend” festivala, koji prepoznaju važan posao.  Naša linija je otvorena svakoga radnog dana od 9h do 22h. Dugoročni cilj je da ideja bude sistemski prepoznata i podržana od institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te da naša linija bude otvorena 24 časa. – kaže Saša Risojević, psiholog Plavog telefona.

BOJIŠ SE BEZ STRAHA?

„Nektar Color Fun Run“ privlači posebnu pažnju takmičara i navijača sa svih strana svijeta, a posebno mladih. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, trče dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Grad na Vrbasu odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima… Slavimo svakog uspješno obojenog učesnika. Ne vjerujte nam na riječ. Provjerite!

KO SU NAŠI PRIJATELJI?

„Vivia Run and More Weekend“ prepoznali su i podržali predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Sport Time Balkans, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook, Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio – televizija Republike Srpske, a medijski partneri BHRT, ATV, N1, K3, ELTA TV, Dnevni avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Srpska Info, Buka, Banjaluka.net, BLink, Lola, Dnevni list, 24sedam, Radio M, Hard Rock radio, Uno radio, Kontakt radio, A radio, NES radio, Moje trčanje i Trčanje RS.

autor i foto:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.