Alisa Mutap i drugi oslobođeni optužbi u slučaju Džrnan Memić

Alisa Mutap i drugi oslobođeni optužbi u slučaju Džrnan Memić

Alisa Mutap i drugi oslobođeni optužbi u slučaju Džrnan Memić. Prenosi istraga.ba

Optužnica Tužilaštva BiH obuhvatila je Zijada Mutapa, zatim Alisu Ramić njegovu kćerku, koja je bila sa Dženanom u noći februara 2016. kada je mladić stradao. Među optuženima su i policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela „Crystal“ Muamer Ožegović.

Bili su optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih povreda je preminuo.

Zatim su, kako navodi Tužilaštvo, prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje sa ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Suđenje je trajalo nešto duže od godinu, a pozvan je veliki broj svjedoka od kojih su mnogi zaštićeni, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo sedam dana kasnije u bolnici.

Porodica već skoro sedam godina tvrdi da je Dženan ubijen i navodi brojne nelogičnosti u ranijim sudskim postupcima i uviđajnim radnjama.

Alisa Ramić (djevojački Mutap) tvrdi da se ne sjeća onoga što se dešavalo kobne noći.

Zbog svega su organizovani i brojni protesti koje su građani podržali u značajnoj mjeri.

autor:klix.ba, foto:sud bih

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.