Ažurni CIK nastavlja proces: U toku brojanje glasačkih listića iz Trebinja

Ažurni CIK nastavlja proces: U toku brojanje glasačkih listića iz Trebinja

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno brojanje glasačkih listića iz Trebinja za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom centru.

 

Tokom dana izvršno je kontrolno brojanje glasova iz dosta opština, Berkovića, Han Pijeska, Čelnica i sada je počelo brojanje glasova iz Trebinja, naveo je isti izvor u Glavnom centru.

Prema istom izvoru, još je ostalo da se izvrši kontrolno brojanje glasova sa oko 300 biračkih, što je posao koji bi mogao biti završen sutra oko 12.00 časova.

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ utvrdila je u subotu, 22. oktobra, preliminarne rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.