BRATUNAC SE SPREMA ZA NOVE IZBORE: Rankić ili Prodanović?

BRATUNAC SE SPREMA ZA NOVE IZBORE: Rankić ili Prodanović?

Lazar Prodanović i Srđan Rankić biće, kako sada stvari stoje, jedini kandidati za načelnika na privremenim izborima u Bratuncu koji su raspisani za 5. februar naredne godine.

Turbulencije u Bratuncu počele su prije nekoliko mjeseci.
U Skupštini je u julu izglasavan postupak opoziva tadašnjeg načelnika Srđana Rankića, koji je na lokalnim izborima 2020. pobijedio kao nezavisni kandidat iako je zvanično bio član SNSD-a, ali je kasnije napustio partiju.
Odluka koju je predložila većina odbornika podržana je u lokalnoj Skupštini, a kasnije i potvrđena na referendumu glasovima birača.Rankiću je mandat prestao nedavnom konačnom odlukom CIK-a, a nakon što su istrošeni pravni lijekovi na koje je imao pravo.

– Predao sam prijavu tako da sam zvanično ponovo kandidat za načelnika – potvrdio je juče za “Glas Srpske” Rankić, koji je ranije isticao da razmišlja o novoj izbornoj trci jer to od njega traže sugrađani.

Funkciju načelnika do izbora novog prvog čovjeka obavlja kadar Ujedinjene Srpske Branislav Trišić, ali će kandidat za načelnika u ime koalicije, u kojoj su još SNSD, DNS, SDS i SPS, koja je bila na okupu i oko opoziva, biti kadar SNSD-a.

To će, gotovo izvjesno, biti Prodanović koji je godinama bio u Parlamentu BiH kao poslanik i delegat u tamošnjim domovima.

– Razgovarali smo o tome i dogovoreno je da će zajednički kandidat biti iz SNSD-a. O ostalom ćemo kasnije – rekao je za “Glas” predsjednik bratunačkog SNSD-a Marko Mrkajić.

autor:glassrpske, foto; faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.