DNS i SPS očekuju „svoj dio kolača“ u novoj Vladi ili javnim preuzećima?!

DNS i SPS očekuju „svoj dio kolača“ u novoj Vladi ili javnim preuzećima?!

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković počeo je danas razgovore s predstavnicima partija koje će participirati u izvršnoj vlasti.

Prvi su na sastanak sa Viškovićem stigli predstavnici Narodne partije Srpske. Delegaciju stranke predvodio je predsjednik NPS Darko Banjac.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Višković je predstavio strateška opredjeljenja buduće vlade, te naglasio da od svih političkih partija, koje će participirati u novoj vladi očekuje odgovoran i posvećen rad s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

Mandatar je naglasio je da će se Republika Srpska u vremenu pred nama suočavati sa brojnim izazovima, uslovljenih globalnom situacijom, te da je od izuzetne važnosti da buduća vlada bude maksimalno kapacitirana kako bi u stanju da se adekvatno nosi sa izazovima koje je očekuju.

Nakon ove stranke, na razgovor je došla delegacija DNS-a koju predvodi Duško Ivić.

Višković je nakon konsultacija sa delegacijom DNS-on rekao da je predstavio ključne principe kojim će se rukovoditi prilikom predlaganja sastava nove Vlade.

On je istakao da izazovno i turbulentno vrijeme zahtijeva da novu Vladu Republike Srpske čine odgovorni, stručni i posvećeni ljudi koji će biti spremni da u punom kapacitetu vode resore koji će im biti povjereni, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Mandatar se potom sastao i sa predstavnicima Socijalističke partije Srpske koje je predvodio predsjednik Goran Selak.

okom sastanka, mandatar Višković predstavio je predstavnicima ove političke partije ključne prioritete buduće vlade Republike Srpske, te naglasio da u procesu konsultacija od svih političkih partija, pa tako i SPS-a, očekuje kvalitetne i stručne kadrovske prijedloge za sastav budućeg vlade.

Mandatar Višković naglasio je da se izazovna gepolitička situacija nužno reflektuje i na Republiku Srpsku, te da, u skladu s tim, nova vlada mora biti u stanju da se adekvatno nosi sa izazovnim vremenima u kojim će djelovati, vodeći Republiku Srpsku putem očuvanja stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

S druge strane, predstavnici SPS-a istakli su punu privrženost predstavljenim programskim načelima buduće vlade, ističući da su zainteresovani da u punom kapacitetu učestvuju u radu buduće vlade, kao i da podrže sve kvalitne inicijative s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

Mandatar se sastao i sa delegacijom Pokret za državu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.