DODIK: Na Kosovu se dešava AROGANCIJA STRANACA koji potpaljuju Kurtija

DODIK: Na Kosovu se dešava AROGANCIJA STRANACA koji potpaljuju Kurtija

Bez obzira na sve pritiske srpski narod je jedinstven, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gostujući na televiziji Prva.

„Zajednički dogovor je jedinstvo srpskog naroda i srpske politike. Srpski narod je u prošlom vijeku bio izložen silnim stradanjem. Bez obzire na sve pritiske, srspki narod je jedinstven. Krajnje vrijeme je da kažemo svijetu šta su naši ciljevi u budućnosti, a to je srpsko jedinjenje. Ja ne odustajem od te priče. Nevolja je međunarodni faktor koji ne uvažava prisajedinjenje Srpske Srbiji. Moja ideja je da pokažemo svijetu da i mi imamo opcije. To je volja naroda. Mi političari moramo da slijedimo tu volju. U Republici Srpski je najčešće pitanje to, kada ćemo Srbiji. Republika Srpska ima veći pravni kapacitet nego Kosovo. Treba da se okupi srpska nacionalna, vjerska i politička elita oko toga. Evo recimo, po kojoj logici KiM podnosi kandidaturu za EU, a ne može Republika Srpska“, istakao je Dodik te dodao:

„Na Kosovu se dešava jedna arogancija stranaca koja potpaljuje Aljbina Kurtija. Njima je situacija između Ukrajine i Rusije dobra prilika. Na kraju mislim da je ovo igra velikih koji pokušavaju da ponize Srbiju“, naveo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske komentarisao je i odluku Srbije da vojsku vrati na KiM.

„Dobro je da to Srbija učini. Da vrati na scenu svoja prava. Sasvim je normalno da se krene s tim. Još jednom će se potvrditi da oni pokušavaju urušiti dignitet. Naši ljudi su na Kosovu izloženi teškoj situaciji. Oni traže samo povlačenje i ustupci. Trebamo zauzeti jedan stan i u Banjaluci i u Mitrovici. Ne mislim da je rat način rješavanja problema“, kaže Dodik.

autor:agencije, foto:faktormagyin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.