Dodik: SDS je gubitnička partija, ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi

Dodik: SDS je gubitnička partija, ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnička politička partija i da je ne mole da bude dio nikakve šire koalicije, ali da je važno da Narodna skupština Srpske može da spriječi štetne odluke i zahtjeve bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

Dodik smatra da je SDS gubitnička, potpuno srozana politička partija koja sada pokušava da se stranačkim promjenama politički uzdigne, ali će ostati marginalna.

– Јedina velika politika danas je ovdje Republika Srpska. Dolazi teško vrijeme u kojem imate dva člana Predsjedništva koji će gomilati nove zahtjeve i odluke i ukoliko Narodna skupština ne bude ta koja će to sprečavati onda Republika Srpska gubi. Ako oni hoće da budu dio tog gubitka, neka budu – istakao je Dodik za Srnu.

On je upitao zašto SDS misli da je važan i da njih neko nešto moli jer ih niko nije zvao da budu dio šire koalicije.

– Ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi, ako nisi – onda si izdajnik – ocijenio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je bivši predsjednik SDS Mirko Šarović razbio političko jedinstvo partija iz Republike Srpske na nivou BiH, koje je postojalo u ranijim godinama kada je i SNSD, ali i SDS, bio u opoziciji.

– Republika Srpska mora da ima patriotski odgovor svih političkih faktora o važnim pitanjima za Republiku Srpsku – zaključio je Dodik.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.