Dodik: Srpskoj dobrodošao svako ko želi mir

Dodik: Srpskoj dobrodošao svako ko želi mir

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u Srpskoj dobrodošao svako ko je za mir i miran život na ovim prostorima.

„Po svakoj pravdi ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. godine organizovali i formirali svoju Republiku Srpsku“, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je posebno ponosan što je i sam bio učesnik osnivačke skupštine.

„Republika koja je ponosna i narod u njoj koji su ponosni na svoju slobodu u njoj i spremni da je brane. Mi nismo prijetnja nikome. Mi ne radimo ovo iz inata. Mi samo hoćemo da kažemo da smo tu i da smo spremni da se borimo za svoju slobodu“, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da se Srpska bori kroz politički i demokratski život ali je dodao da su pripadnici Policije Srpske oni koji su zaduženi za naš miran svakodnevni život.

Predsjednik Srpske izrazio je posebnu zahvalnost i poručio da je posebno ponosan na Policiju Republike Srpske.

„Najveći, kolosalni dio u stvaranju Srpske dali su borci Vojske Republike Srpske koja je zajedno sa Policijom branila naše domove u gotovo  neizvijesnim okolnostima u kojima je rat svakodnevno donosio promjene“, rekao je Dodik u obraćanju na Svečanom defileu povodom Dana Republike u Istočnom Sarajevu.

Dodik je rekao da su mnogi ostali na braniku ove zemlje i dodao da su na Sokocu danas položeni vijenci stradalima u ratu.

„Odlučni smo da ostanemo ovdje i nećemo nigdje da idemo. Naša ljubav prema Srbiji je prirodna. Ako ima pravde ovaj jedan narod ima pravo na svoj demokratski izraz i na svoja okupljanja. Mi to pravo dozvoljavamo i drugima. Ostali smo u BiH zato što smo morali, zato što Dejtonski sporazum kao jedini moguć u tom trenutku nije obezbjeđivao samo mir, nego je i uspostavio jedan novi politički sistem u kojem je Srpska jedan od najznačajnijih faktora. A sve nakon toga su činili da razgrade tu činjenicu“, poručio je Dodik.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.