KRVAVI BADNJAK NA KOSOVU – Ranjena dvojica srpskih dječaka kod Štrpca

KRVAVI BADNJAK NA KOSOVU – Ranjena dvojica srpskih dječaka kod Štrpca

Rođaci, dječak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Dvojica Srba su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Zadobili su prostrijelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku a drugi u rame, saopštila je Kancelarija za KiM, navodeći da nisu životno ugroženi.

Na putu su za Kliničko-bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KiM tvrdi da je, iako više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija propustila vozilo sa osumnjičenima.

– Zahtijevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć – zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ne znam detalje, u šoku sam. Znam samo da je pucano na našu decu, kroz suze je za Kosovo onlajn rekla Zorica Stojanović, majka ranjenog 11-godišnjeg Stefana dok je čekala doktore da joj kažu u kakvom je stanju njeno dete.

Kako Zorica kaže saznala je „da su očevici fotografisali auto iz kojeg je pucano i da policija traga za napadačem.

„Šta su deca skrivila“, kroz plač priča Zorica.

Podsetimo, nakon što su Stefan Stojaonović i Miloš Stojković ranjeni, njima je pružena lekarska pomoć u obližnjem Domu zdravlja, a onda su upućeni na odeljenje hirurgije u Gračanici.

„Mali dečak je pogođen u predelu nadlaktice. Nadamo se da povreda nije ozbiljna, zato ih šaljemo u Gračanicu, jer je metak ostao u ruci, drugi momak je poređen u ruku, i njemu je ostao metak, šaljemo ih na odeljenje Hirurgije. Deca su pod stresom, videćemo šta će biti“, kazao je doktor u ambulanti gde je deci ukazana lekarska pomoć.

(Foto: Kosovo Online)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.