Miličević u Dom naroda, za Radovića NEMA MJESTA u novom Predsjedništvu SDS-a?

Miličević u Dom naroda, za Radovića NEMA MJESTA u novom Predsjedništvu SDS-a?

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, koji je nakon ostavke predsjednika te stranke Mirka Šarovića preuzeo dužnost upravljanja SDS do izbora novog predsjednika, favorit je za dobijanje kandidature za mjesto delegata u novom sazivu Doma naroda BiH, saznaje Srpskainfo.

Nakon jučerašnje maratonske sjednice Glavnog odbora SDS, na kojoj su, između ostalog, potvrđene ostavke predsjednika stranke i svih članova Predsjedništva SDS, izvori Srpskainfo iz vrha najveće opozicione političke partije u Srpskoj otkrivaju da na prekjučerašnjoj sjednici GO nije konkretno dogovoreno ko će biti kandidat SDS za poziciju delegata u Domu naroda BiH. Međutim, naši izvori tvrde da najveće šanse za kandidaturu ima aktuelni predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik Teslića, Milan Miličević.

– On, lično, nije tražio tu kandidaturu niti je o tome raspravljano na sjednici Glavnog odbora, ali mnogi u vrhu stranke smatraju da bi bilo dobro za cijeli SDS da Miličević, kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mjesto novog predsjednika stranke, bude izabran u Dom naroda BiH. To bi za SDS bilo od velike važnosti i predstavljalo bi dobru stvar za afirmaciju stranke – tvrde sagovornici ovog portala.

Oni, između ostalog, ističu i to da bi se konačna odluka o tome ko će biti kandidat SDS za mjesto delegata u Domu naroda BiH trebala donijeti najkasnije sutra ili prekosutra, isto kao i to koga će SDS kandidovati za mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske u novom sazivu parlamenta.

– O tome na sjednici Glavnog odbora nije raspravljano, a odluka će morati da se donese do utorka, kad je zakazana konstitutivna sjednica Narodne skupštine – kažu izvori.

Što se tiče izbora članova v. d. Predsjedništva SDS, čije je formiranje dogovoreno na sjednici Glavnog odbora, Srpskainfo nezvanično saznaje da bi u tom privremenom tijelu, koje će raditi do izbora novih izabranih članova Predsjedništva SDS, trebalo da budu Milan Miličević, Đorđe Milićević, Vukota Govedarica, Zoran Vidić, Ljubiša Petrović, Darko Babalj i Rado Savić (ili Želimir Nešković).

autor:srpskainfo/faktormagzin, foto:faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.