Ministar o prozivakama kako NIJE HRVAT:  Slavimo Božić, Uskrs i Vaskrs

Ministar o prozivakama kako NIJE HRVAT: Slavimo Božić, Uskrs i Vaskrs

Novoizabrani ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik izjavio je da “medijske konstrukcije i laži o njegovoj nacionalnoj pripadnosti imaju za cilj za uvrijede njega i njegovu porodicu i nanesu štetu Vladi Republike Srpske”.

“Izazvan pisanjima pojedinih `medijskih radnika` koji tendenciozno pokušavaju narušiti moj legitimitet, kako bi nanijeli štetu meni, mojoj porodici i u krajnjoj liniji Vladi Republike Srpske u kojoj sam izabran za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, osjećam odgovornost da odgovorim istinom koja obavezuje”, naveo je Vipotnik u saopštenju za javnost.

Vipotnik je istakao da svoju nacionalnu pripadnost, koja je ovih dana postala javna i poznata, smatra ličnom i porodičnom privatnošću.

“Nikada se nisam izjašnjavao drugačije, niti sa tim manipulisao, kao što nisam bio u potrebi naglašavati”, naveo je Vipotnik, koji je član Ujedinjene Srpske.

On ističe da je član Ujedinjene Srpske gotovo od osnivanja i da nikada nije doživio da nekome smeta njegovo hrvatsko porijeklo, po pokojnom ocu, odnosno djedu.

“Porodica Vipotnik je Banjalučanima poznata kao stara i ugledna hrvatska porodica. Moja majka i supruga su Srpkinje. U našoj kući su se oduvijek slavila oba Božića, Uskrs i Vaskrs. Iz poštovanja prema majci, koja je Bogu hvala živa, zajedno slavimo njenu krsnu slavu što smatram našim kvalitetom i širinom, a ne nedostatkom ili povodom za izvrgavanje podsmijehu”, navodi Vipotnik.

On je istakao da svoju djecu uči istim vrijednostima poštivanja čovjeka i koja su, kako je naveo, na sreću, sada premalena da ih povrijede nevjerovatne konstrukcije i laži kojima je cilj da se uvrijedi on i njegova porodica, a nanese šteta novoizabranoj Vladi Republike Srpske.

“Užasnut medijskim manupulacijama i targetiranjem koji primitivno, podlo i krajnje necivilizovano pokušavaju da stvore aferu prebrojavajući nam krvna zrnca, očekujem izvinjenje od svih onih koji su na ovaj način zloupotrijebili medijski prostor”, zaključio je Vipotnik.

Vipotnik je kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, donedavno je bio šef Kabineta ministarke prosvete i kulture Natalije Trivić.

autor:bl portal, foto; bl portal

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.