CIK ne poštuje ni SUD: Ponovo priznali sporni listić!

CIK ne poštuje ni SUD: Ponovo priznali sporni listić!

Centralna izborna komisija očigledno je odlučila da ne poštuje zakone i pravosudne institucije jer je utvrdila je rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske na način da je potvrdila svoju raniju odluku, uprkos tome što je Sud BiH još ranije donio rješenje u kojem je naveo da CIK to nije mogao da uradi.

 

Naime, oni su kao i prije odluke Apelacionog odjeljenja Suda BiH, sporni listić, koji je Komisija za izbor i imenovanja Narodne skupštine Republike Srpske proglasila nevažećim, proglasila važećim pa tako lista SNSD-a i PDP-a ima po 12 glasova, i ukoliko ponovo ne bude intervencije Suda BiH, o delegatu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odlučiće žrijeb.

„Ne mogu podržati ovakvu odluku. Mi smo prateći uputu Suda BiH trebali donijeti odluku o utvrđivanju rezutlata u skladu sa odlukom Narodne skuptšine i u skladu sa izvještajem komisije“, rekla je Irena Hadžiabdić, član CIK-a.

Protiv je bio i član Vlado Rogić.

Poručio je da CIK nije u pravu kada je ranije donio odluku koju ponovo želi da potvrdi.

„Postoji namjera CIK-a da ne poštuje stav Suda BiH. Ne mogu shvatiti da CIK može tako razmišljati“, rekao je Rogić.

Podsjećanja radi, CIK je „nevažeći glasački listić“ zahvaljujući kojem je SNSD dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, proglasio važećim. Nakon ovoga, SNSD je uložio žalbu Sudu BiH koji je utvrdio da CIK nije mogao to uraditi, međutim, uprkos tome, CIK je ponovo potvrdio svoju raniju odluku.

(Agencije)

Share

Jedan komentar na “CIK ne poštuje ni SUD: Ponovo priznali sporni listić!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.