Opozicija u Novom Gradu opet PRAVI HAOS – Obezbjeđenje spriječilo ulazak izbačenih odbornika na sjednicu

Opozicija u Novom Gradu opet PRAVI HAOS – Obezbjeđenje spriječilo ulazak izbačenih odbornika na sjednicu

Sjednica Skupštine opštine Novi Grad završena je danas bez prisustva odbornika opozicije, a ulazak u skupštinsku salu obezbjeđenje je onemogućilo odbornicima kojima je na prvom i drugom nastavku izrečena mjera udaljenja.

Početak sjednice kasnio je oko 30 minuta i u tom periodu odbornici opozicije naguravali su se sa obezbjeđenjem i pripadnicima policije.

Na samom početku rada u sali je bilo 16 odbornika, među kojima i dva opoziciona Mladen Šicar (DNS) i Zoran Kultlija (SDS).

Šicar je izrazio žaljenje zbog dešavanja u lokalnom parlamentu, uz napomenu da je neprimjereno da se nastavi rad, a u obraćanju je najavio da će napustiti sjednicu.

Kultija je postavio pitanje zašto obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak Milanku Mihajilici /PDP/, koji je želio da prisustvuje sjednici kao narodni poslanik u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Zoran Kukavica objasnio je da će poslaniku Mihajilici biti omogućeno prisustvo od naredne sjednice lokalnog parlamenta.

On je podsjetio da je prvi put kada je nastavljena sjednica izrečena mjera udaljenja odborniku Igoru Taborinu /PDP/, a drugi put odbornicima Hasanu Rasavcu i Dušanu Gašiću iz kluba PDP-a i nacionalnih manjina, Mirku Zgonjaninu i LJubiši Vujanoviću iz Kluba odbornika DNS-a, kao i Mladenu Šumaru, Goranu Kutliji i Filipu Egeljiću iz Kluba odbornika SDS-SRS.

“Smatram da je to bilo nedolično ponašanje. Besmisleno je da se opstruiše rad Skupštine”, rekao je Kukavica i dodao da za današnju situaciju nisu krivi odbornici vladajuće većine.

Skupština opštine Novi Grad je u nastavku, uz prisustvo 14 odbornika, usvojila izvještaj o radu i godišnji plan rada dječijeg vrtića “Pčelica Maja”, izvještaj o efektima programa podrške poljoprivrednicima.

Na današnjem zasjedanju usvojene su i informacije o stanju bezbjednosti, u poljoprivredi i privredi, osnovnom i srednjem obrazovanju, turizmu, ostvarivanju prava porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca, o stanju bespravne gradnje i zaštite od požara čime je iscrpljen dnevni red.

Sjednica lokalnog parlamenta počela je 4. novembra kad je usvojen dnevni red. U prvom nastavku, 10. novembra, usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 6.552.741 KM, što je 50,61 odsto od plana.

Usvojena je i odluka o načinu upravljanja, održavanja, prodaje, odnosno rezervacije grobnih mjesta na gradskom groblju, te odluka o osnivanju privrednog društva “Novi transport” Novi Grad.

Na drugom nastavku, u ponedjeljak, 14. novembra, prije nego što je prekinut rad, nije ni bilo rasprave o tačkama dnevnog reda.

autor.agencije, foto:banjaluka 24

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.