Otrkivamo POZADINU kandidovanja Želimira Neškovića – Miličevićev truli kompromis Vladi Trišiću: SDS je u totalnom rasulu?!

Otrkivamo POZADINU kandidovanja Želimira Neškovića – Miličevićev truli kompromis Vladi Trišiću: SDS je u totalnom rasulu?!

Strah od medijske odmazde stvarnog šefa u SDS-u, vlasnika BN televizije, Vlade Trišića, natjerao je Miličevića i da trulim kompromisom pokušava podmiriti i smiriti semberske duhove. Potvrđeno je Faktormagzinu iz SDS-a.
Tako je Miličević aminovao da Želimir Nešković iz Lopara, iako izabran za poslanika u Narodnoj skupštini RS, ipak bude kandidat za delegata SDS-a u Domu naroda BiH.
Na taj način bi se trebao smiriti „prgavi“ Tomica Stojanović, mandatom u republičkom parlamentu, odnosno preuzimanjem fotelje Želimira Neškovića.
Stojanović je ucjenama novopridošlica u bijeljinski SDS trebao biti potpuno van svake kombinacije.
Aktuelni gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, ucijenio je SDS i na kraju postigao da bude nosilac liste, a njegov ništa manje ambiciozni kadar Mirjana Orašanin visoko na listi po svaku cijenu.
Njemu se zaboravilo štošta, a njoj, između ostalog izlazak iz SDS, rušenje Kluba odbornika u bijeljinskoj skupštini, demonstrativno napuštanje Glavnog odbora krajem juna i najava ponovnog napuštanja SDS-a ukoliko se njene i Petrovićeve sijamski povezane ucjene ne ispoštuju uz dodatni cilj-bonus –  potpuno istiskivanje Tomice Stojanovića ili pozicija pri dnu liste.
Osvetoljubivi Stojanović uspio je napraviti rezervnu varijantu u Predsjedništvu SDS-a kao njegov član svojom ucjenom – treća pozicija na kompenzaciji.
A kako je Petrović došao tu gdje jeste?
Sa liste stranke Zlatka Maksimovića, semberski lokalni papak prvobitno je, potvrđuje izvor iz SDS-a, za značajnu sumu prešao kod Miće Mićića u novoformiranu stranku.
Info Bijeljina - Želimir Nešković (SDS), kandidat za narodnog poslanika:  Korupcija razara RS, boriću se za bolji život svih građana
Tek na koji dan, jer naredba Vlade Trišića kako njemu tako i vrhu SDS- glasila je da Petrović mora biti SDS-ov kandidat za gradonačelnika.
I naravno njegov „mali od palube“ kojim dobija još jedan oslonac u faktičkom upravljanju SDS-om.
„Namirivanjem“ Tomice, nakon što su mandate vratili Ljubiša Petrović i Đorđe Miličević, a na red došla Orašanin, moglo se izvesti samo oslobađanjem skupštinske fotelje odlaskom Neškovića u Dom naroda.
Za izbor Nešković SDS-u će biti potrebni i glasovi poslanika Nebojše Vukanovića, a zauzvrat će i on dobiti svog delegata u Vijeću naroda, „viškom“ glasova SDS-a koji ostaju nakon izglasavanja Miličevićevog šure, o čemu je Faktormagzin pisao juče.
SDS ovim nastavlja da slabi svoje, a jača kapacitete nekadašnje kombi stranke Nebojše Vukanovića.
Od nekada najveće partije u Srpskoj o(p)staju samo jaki pojedinci, spremni na sve razar ličnih interesa, pa i po cijenu sukoba interesa. Zaključuje izvor Faktormagzina.
autor:faktormagzin, foto: faktormagzin
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.