Patrijarh Porfirije zbog zdravstvenih razloga nije došao u Banjaluku

Patrijarh Porfirije zbog zdravstvenih razloga nije došao u Banjaluku

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije bio je spriječen da dođe u Banjaluku i služi Svetu arhijerejsku liturgiju povodom Dana Republike Srpske, Svetog Arhiđakona Stefana, potvrđeno je portalu Banjaluka.net iz Patrijaršije.

Kako nam je rečeno, Njegova svetost patrijarh Porfirije iz zdravstvenih razloga bio je prinuđen da otkaže redovne aktivnosti.

– I pored velike želje da načalstvuje Svetom arhijerejskom Liturgijom i uzme učešće u proslavi značajnog dana za sve vjernike Srpske pravoslavne crkve u Republici Srpskoj, Njegova svetost patrijarh Porfirije iz zdravstvenih razloga bio je spriječen da dođe u Banjaluku i Hram Hrista Spasitelja kako bi sa vjernicima Bogom spasavane Eparhije banjalučke proslavio Svetog Arhiđakona Stefana – rečeno je iz Patrijaršije za portal Banjaluka.net.

On je svim pravoslavnim hrišćanima poželio srećnu slavu, a građanima Republike Srpske srećan Dan republike uz poruke mira, ljubavi i poštovanja među svim ljudima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Poruke i pozdrave patrijarha vjernicima u Banjaluci prenijeli su episkopi bihaćko-petrovački Sergije i vikarni episkop marčanski Sava, koji su zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom jutros služili Svetu arhijerejsku liturgiju.

autor:banjaluka.net, foto: tanjug.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.