PLJUŠTE OSTAVKE U SDS-U!

PLJUŠTE OSTAVKE U SDS-U!

Đorđe Milićević, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS), podnijeće ostavku sa ove funkcije.

Ovo je Milićević lično potvrdio „Nezavisnim novinama“ uoči početka sjednice Predsjedništava SDS-a.

„Ja ću podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDS-a“, rekao je Milićević, koji kao razlog za ovu odluku navodi katastrofalan rezultat na nedavno održanim opštim izborima u BiH, a na kojima je kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović izgubio od Željke Cvijanović (SNSD).

Milićević je mišljenja da isto treba da postupi kompletno Predsjedništvo SDS-a, uključujući i predsjednika stranke Mirka Šarovića, te da će ovaj prijedlog da staviti kao jedan od prioriteta na sjednici koja bi uskoro trebala da počne.

„Izborni rezultat SDS-a treba da podnese sa sobom Predsjedništvo SDS-a. Ja ću se tako odnositi na sjednici“, poručio je uoči sjednice Milićević.

On je dodao da ostavke ne bi značile „nikakvu borbu za prevlast ili za određene pozicije u stranci, već sređivanje svoga dvorišta“ .

„Taj posao mogu nositi samo pobjednici u Srpskoj demokratskoj stranci“, naveo je Milićević.

Kako „Nezavisne“ nezvanično saznaju, u 12 časova je održan sastanak načelnika i gradonačelnika SDS-a u Banjaluci, a na kome se razgovaralo o situaciji u stranci i tome da li rukovodstvo stranke ima podršku članova SDS-a.

Nezvanično, prvi ljudi u lokalnim zajednicama u kojima je na vlasti SDS tražiće ostavku Mirka Šarovića.

Izvori „Nezavisnih“ kažu i da bi u tom slučaju, Šarović mogao svoje nadležnosti prenijeti na svog zamjenika, a to je Milan Radović, predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Banjaluci.

Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS-a, prilikom dolaska na sjednicu, na novinarsko pitanje šta očekuje od nje, kratko je poručio da ne zna ni šta će biti na dnevnom redu.

Prema tome, veliki su ulozi u igri na današnjoj sjednici najveće opozicione partije u Republici Srpskoj.

autor: nezavisne/faktormagzin, foto: srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.