Puna usta srpstva i optužbi na račun Dodika a opozicija MOLI STRANCE da im izaberu drugog delegata u Domu naroda?

Puna usta srpstva i optužbi na račun Dodika a opozicija MOLI STRANCE da im izaberu drugog delegata u Domu naroda?

Potpredsjednik SDP-a i jedan od lidera Pokreta za državu Vojin Mijatović je javno priznao kako su već danima pod pritiskom stranih diplomata i opozicionara u RS-u koji traže od njih da podrže opozicionog kandidata za delegata u Domu naroda u Parlamentu BiH.

„Posljednja tri dana ne postoji međunarodni predstavnik koji nije zvao, ne postoji ‘opozicionar’ koji nije pokušao da nas ubijedi da smo slijepi pored sopstvenih očiju“, rekao je Mijatović koji je prvi kandidat PzD-a za delegata u Klubu Srba u državnom domu naroda.

Mijatović je rekao da to neće biti nikakav problem ukoliko opozicionari potpišu pet rečenica o tome da – nikada neće pokrenuti pitanje nezavisnosti RS-a i da je BiH nezavisna i suverena država, da je Sarajevo glavni grad BiH, da će raditi na članstvu BiH u NATO-u, da je u Srebrenici počinjen genocid i da osuđuju rusku agresiju na Ukrajinu.

Iz opozicije se niko nije javio na ovu ponudu nakon čega je PzD predložio svoja dva kandidata za Klub Srba u Domu naroda Parlamenta BiH.

No, interesantno je da, pored stranaca i opozicije u RS-u, pritisak na PzD vrše i njihovi koalicioni partneri u drugom u Federaciji.

autor:faktormeagzin, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.