Radnica POKUŠALA OTROVATI ŠEFICU – Sipala joj otrov u KAFU

Radnica POKUŠALA OTROVATI ŠEFICU – Sipala joj otrov u KAFU

Radnica Republičkog pedagoškog  zavoda Republike Srpske Nina Ninković (57) koja je osumnjičena za pokušaj ubistva, radnoj koleginici S.T., u kafu je u tri navrata nasula mravocid i natrijev hipoklorit koji je jedan od sastojaka sredstva za čišćenje domestos, potvrđeno je Glasu Srpske.

Prema nepotvrđenim informacijama Ninkovićeva je odlučila da otruje šeficu zbog problema koje je imala na poslu, a navodno je pričala i da trpi mobing.

Kako navode, trovanje su snimile kamere video-nadzora u pomenutom zavodu nakon čega je Ninkovićeva i uhapšena.

Oštećena S.T. na svu sreću nije pretrpjela teže posljedice zbog trovanja niti je bila hospitalizovana.

Izvor blizak istrazi je rekao da je duže vrijeme postojala sumnja da Ninkovićeva truje svoju šeficu, pa su te bojazni prijavljene policiji.

– Nakon toga istražioci su organizovali praćenje ponašnja osumnjičene  i postavljena je kamera u kancelariji. Video nadzor je snimio Ninkovićevu kako nešto sipa u kaf namijenjenu S.T.  pa je uhapšena. Kasnije je analiziran sadržaj iz šalice te je utvđeno da je u njoj bilo mravocida i natrijev hipoklorit – rekao je izvor.

Ninkovićeva je jedno vrijeme bila načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje, dok je njena koleginica koju je trovala S.T. zaposlena na mjestu načelnika Sektora za obrazovanje.

Okružno javno tužilaštvo  Banjaluka saopštilo je da Ninkovićeva terete za pokušaj ubistva jer je  u kafu S.T. sipala materiju opasnu po život i zdravlje.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičene stavio je  prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci.

– Osumnjičena je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage – navode iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke i ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Ročište za određivanje pritvora je održano u Okružnom sudu u Banjaluci koji bi do do kraja dana, kako saznajemo, trebao da odluči o tužilačkom prijedlogu. Odbrana se protivila pritvoru, a prema našim informacijama tužilac je istakao da imaju neoborive dokaze protiv osumnjičene i da postoji video snimak koji pokazuje da je ona učinila krivično djelo.

autor:banjaluka.net, foto:ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.