RASULO U OPOZICIJI – Ne mogu organizovati proteste pred CIK-om: Predaće samo formalnu žalbu na rezultate izbora

RASULO U OPOZICIJI – Ne mogu organizovati proteste pred CIK-om: Predaće samo formalnu žalbu na rezultate izbora

Opozicija iz Republike Srpske sutra idu u Centralnu izvornu komisiju BiH da preda žalbu na utvrđene rezultate izbora za predsjednika Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, plan je bio da se u Sarajevu organizuje masovniji protest građana, ali su shvatili da bi to bilo veoma teško. Pa će na kraju, opozicione prvake da prati „određena grupa građana“.

-Prije svega, u SDS vlada rezignacija, kako zbog loših rezultata izbora, tako i zbog činjenice da je gotovo nemoguće organizovati masovan protest glasača iz Srpske u sred Sarajeva. Lider SDS, Mirko Šarović, na jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu pozvao je i članove Predsjedništva SDS, ali se nisu odazvali – tvrdi naš izvor.

Lideri SDS, PDP i Liste Za pravdu i red danas će u Istočnom Sarajevu održati konferenciju za medije na kojoj će zvanično najaviti odlazak u Sarajevo.

Podsjećamo, i tokom protesta opozicije u Banjaluci, CIK je pominjana kao sljedeća adresa okupljanja, a to je potvrđeno nakon što je CIK objavila rezultate ponovnog kontrolnog brojanja za predsjednika RS, prema kojima je takođe Milorad Dodik pobijedio Jelenu Trivić.

autor:srpskainfo/faktormagzin, foto: tviter

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.