ŠMIT PROZVAO TRIVIĆEVU: Nije u stanju prihvatiti rezultate izbora

ŠMIT PROZVAO TRIVIĆEVU: Nije u stanju prihvatiti rezultate izbora

Najvažniji je posao je pružanje podrške brzom formiranju vlasti na osnovu stvarnih izbornih rezultata, rekao je Kristijan Šmit.

“Neko pobijedi neko izgubi. Izražavam svoju zabrinutost zbog zbivanja u kojima neki nisu bili u stanju da prihvate rezultate izbora”, rekao je Šmit u svom današnjem obraćanju i dodao da želi da se to shvati u svim dijelovima zemlje.

“U zdravim demokrtatijama rezultate utvrđuje nezavisna komisija a ne stranke. U ovoj zemlji CIK organizuje izbore, prebrojavanje glasove i na kraju objavljuje rezultate”, rekao je Šmit.

Kako je objasnio diskreciono pravo CIK-a je da istraži slučajeva nepravilnosti.

“Iskazujem svoju nedvosmislenu podršku CIK u izvršavanju njihog mandata”, naglasio je Šmit i dodao da ne bi smjelo biti nikakvih prijetnji ili uvreda prema bilo kom članu CIK-a.

“Podstičćem rad tužilastava i sudija da istraže slučajeve određenih nepravilnosti”, objasnio je on koji je poručio svima koji su osvojili mandate da iskoriste svoje četiri godine u duhu uzajmne saradnje za dobrobit svih ljudi u BiH.

Zahvalio se i onima koji nisu uspjeli da pobijede, što je, kako je istakao, sastavni dio demokratije.

autor:banjaluka 24, foto:faktormagzin

Share

Jedan komentar na “ŠMIT PROZVAO TRIVIĆEVU: Nije u stanju prihvatiti rezultate izbora

  1. Kako sad ova samoprglasena predsjednica da shvati da je izgubila i da nece imati ni smitovu podrsku?jbt koja je to bolest znala je da radi sve protiv srba i R.Srpske i nadala se da ce je srbi podrzati.jelena je pod jakim tabletama samo se zapetljava u svoje lazi kao borenovic crnadak i vukanovic koje lupetanja. Narod ih je tek sad odbacio kao lazove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.