SNSD će imati četri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH – U Sarajevo odlaze..

SNSD će imati četri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH – U Sarajevo odlaze..

I dok se i dalje sumiraju rezultati Opštih izbora, u Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem čelu je Milorad Dodik, već su završili i kadrovsku križaljku u vezi sa popunom Doma naroda Parlamenta BiH. 

SNSD će i u ovom mandatu imati svoja četiri delegata, a kako Klix.ba saznaje to će biti Snježana Bursać Novaković, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević.

Novost u odnosu na prethodni mandat je da nema Dušanke Majkić i Lazara Prodanovića, a da ulaze SNSD-ov portparol i savjetnik Milorada Dodika Radovan Kovačević dok će Snježana Bursać Novaković „preseliti“ iz jednog u drugi dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Stari politički asovi Sredoje Nović i Nikola Špirić i u ovom mandatu branit će interese u Klubu Srba. Ko će biti peti delegat u ovom klubu još nije poznato.

Klix tvrdi da poslanici Pokreta za državu u narodnosj skupštini Republie Srpske mogli biti presudi za izbor četvrtog delegata u korist SNSD-a još nius donijeli konačnu odluku ali da je sve već jasno.

„Ovdje postoji uvijek neka čudna situacija da se rukovode ljudi time ko u ovom trenutku više mrzi Dodika. A onda zbog toga što ta opozicija je neka druga strana mi bi po nekom normalno redoslijedu, kao probosanske opcije, trebali biti bliži opoziciji nego SNSD-u. Šta u konačnici mi imamo od toga? U čemu je neka suštinska razlika u odnosu prema Pokretu za državu, prema povratnicima, prema bosanskom jeziku, NATO putu, EU putu, zločinima između njih? Kako ćemo mi na kraju odlučiti o tome čemo donijeti odlukuu okviru razgovora koji slijede“, rekao je Edin Ramić, iz SDA.

autor:Klix.ba/faktormagzin, foto: BHT

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.