Stanivuković: Spreman sam da preuzmem PDP ali DOSTOJANSTVENO

Stanivuković: Spreman sam da preuzmem PDP ali DOSTOJANSTVENO

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković posljednjih dana ponovo je aktuelan u medijima, ali ovaj put zbog spekulacija da je sve bliži Miloradu Dodiku i da planira izvršiti udar u PDP-u te ga preuzeti.

U razgovoru za televiziju N1, Stanivuković je odgovorio i na pitanje da li planira biti predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) s obzirom da mandat Branislava Borenovića prestaje naredne godine.”Ja smatram da ja to mogu, ali, ako neko to ne vidi, da ja to objašnjavam, to je iluzorno. Sudeći po izjavama, ko je sada najgori, opet Draško Stanivuković, džaba pobjeda, rezultati, opet Draško ne valja. Razgovarao sam sa Borenovićem, eto ideja da to još traje, eto dosta nam je dobro, dobar je rezultatima, jedan mandat manje, iako Banja Luka ima mandat više…”, izjavio je.

Kazao je da se očito dosegao maksimum.

“Mi u opoziciji smo unazad 10-15 godina, svima sve po spisku, radikalnije nije moglo, dokle je limit, limit je opet da gubite.”

On smatra da rezultat PDP-a nije dovoljno dobar i da je potrebna kolektivna odgovornost.

“Sudeći po izjavama drugih u Predsjedništvu, po svaku cijenu se treba kažu sačuvati mir, niko ne želi nemir. Morate imati viziju za dalje buduće politike. Ja znam kako dalje pobjeđivati. Sudeći po svemu sada ostaće do kraja ovo rukovodstvo.”

On je istakao da su promjene potrebne odmah.

“Odmah promjene, novi ljudi, novi ljudi. Promjene se mogu ogledati da predsjednik Borenović kaže da smatra da treba da ti i ti ljudi vode. Meni se gadilo ono u politici, ono puč, kada je bilo u vezi Marka Pavića. Ja sam uvijek za dostojantsvo. Ja svog predsjednika Branislava Borenovića poštujem, dao je u teškim vremenima maksimalno koliko je mogao, ali maksimalno nekada nije dovoljno. Ne želim nikog da isključim, želim da nas saberem.”

autor:banjaluka.net, foto: atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.