Afera STAN: Draganu Mektiću je Bojan Cvijetić „poklonio“ stan i garažu u centru Banjaluke – cijena SAMO 102.000 KM!

Afera STAN: Draganu Mektiću je Bojan Cvijetić „poklonio“ stan i garažu u centru Banjaluke – cijena SAMO 102.000 KM!

Funkcioner SDS-a, Dragan Mektić našao se u centru „afere godine“. Osumnjičeni za šverc narkotika Bojan Cvijetić faktički mu je „poklonio“ stan i garažu u centru Banjaluke od 62 kvadarta za samo 102.000 KM. Cvijetić se nalazi u kućnom pritvoru pa je Mektić išao i u „posjetu“ prodavcu na kućnu adresu

Mediji u Federaciji BiH pišu da je transkaciju istraživala SIPA-e a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Naime, Cvijetić je krajem prošlog mjeseca, tačnije 30. maja, potpisao notarski ugovor sa svojim bivšim šefom, trenutno poslanikom SDS-a u parlamentu BiH Draganom Mektićem o prodaji stana i garaže u Banjoj Luci.

U samom uvodu ugovora, notar navodi kako Cvijetić zbog ‘zdravstvenih razloga’ nije mogao pristupiti u njegovu kancelariju, pa su se stranke (notar, Mektić i Cvijetić), našli na privatnoj adresi. Vjerovatno se to organiziralo jer je Cvijetić u kućnom pritvoru.

Prema notarskom ugovoru koji je u posjedu Raporta, Cvijetić je Mektiću prodao stan od 62 kvadrata u centru Banje Luke, zajedno sa garažom, za mizerne 102.000 KM.

Prema notarskom ugovoru koji je u posjedu http://raport.ba, Cvijetić je Mektiću prodao stan od 62 kvadrata u centru Banje Luke, zajedno sa garažom, za mizerne 102.000 KM.

Zbog brojnih nedoumica, SIPA je ovu informaciju proslijedila u Tužilaštvo BiH, koje bi trebalo da već istražuje ovaj slučaj, kako bi se utvrdilo da li postoje određene nezakonitosti.

Ipak, postavlja se pitanje, zbog čega Mektić, kao bivši ministar bezbijednosti BiH i  poslanik u Parlamentu, posluje sa osumnjičenim za šverc okromnih količina kokaina.

Dragan Mektić danas je potvrdio da je „kupio“ stan i u tome ne vidi nišra sporno:

Družba je družba a služba je služba: Dragan Mektić kupio stan od svog bivšeg savjetnika i osumnjičenog za trgovinu drogom?!

autor:report.ba/faktormagzin, foto:report.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.