Afere ne prestaju potresati OBA BiH – Uhapšen radnik obavještajne službe, pao kao dio krim grupe?!

Afere ne prestaju potresati OBA BiH – Uhapšen radnik obavještajne službe, pao kao dio krim grupe?!

U akciji koju je jutros sproveo MUP Republike Srpske uhapšene su četiri osobe, koje terete da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili više krivičnih djela.

Među uhapšenima je službenik OBA-e Robert Radonjić, saznaje portal Istraga.ba. On je je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH u okviru akcije “Transporter”. Radonjić je povezan sa grupom Bojana Cvijetića, koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima.

Akcija je pod nadzorom Tužilaštva BiH izvedena na području Gradiške i Banjaluke, a uhapšeni su M.L., R.R., S.R. i D.P.

Sumnjiče se za organizovani kriminal, odnosno promet drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, prenose “Nezavisne novine”.

– U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičeni, a sama lica će nakon kriminalističke obrade biti sprovdena u Tužilaštvo BiH. Sve ove mjere sprovode se u okviru akcija “Transporter” i “Storidž” – naveli su iz MUP-a RS.

Kada je krajem prošle godine uhapšen Bojan Cvijetić kod njega je, prilikom pretresa, pronađen jedan od dokumenata Obavještajno bezbjednosne agencije BiH. Sumnja se da mu je taj dokument dao upravo Robert Radonjić, inače službenik OBA-e koji je radio u banjalučkoj kancelariji.

O stanju u OBA BiH Faktormagazin je pisao u štampanom izdanju:

Srbi masovno napuštaju Obavještajnu agenciju BiH – NE ŽELE DA RADE PROTIV REPUBLIKE SRPSKE!

autor:faktormagzin/agnecije, foto:atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.