Anđelina tužila FBI zbog Breda Pita?

Anđelina tužila FBI zbog Breda Pita?

Glumica Anđelina Džoli je izazvala spekulacije da tuži FBI kako bi otkrila zašto su njegovi agenti odbili da optuže Breda Pita zbog svađe u privatnom avionu 2016. koju je imao sa njenim najstarijim sinom Medoksom.

U novoj tužbi, koju je podnijela anonimna Džejn Dou (u engleskom jeziku ovo je naziv za žensku osobu čiji identitet još uvek nije otkriven), navodi se da je njoj istražni biro uskratio pristup evidenciji koja se odnosi na navode istrage da je ženin „tadašnji muž … fizički i verbalno napao“ nju i njihovu djecu dok su putovali privatnim avionom prije nekoliko godina.

U 2016., ubrzo nakon što je Džoli podnijela zahtjev za razvod, otkriveno je da je Pit bio pod istragom FBI-ja i socijalnih službi Los Anđelesa usred izveštaja da je „verbalno i fizički zlostavljao djecu“ u privatnom avionu koji je putovao iz Francuske u SAD.

Istražitelji su oslobodili Pita (58) od optužbi za zlostavljanje, navodeći da nije počinio zlostavljanje dJece kada se potukao sa Medoksom, koji je tada imao 15 godina, u avionu. Sada se spekuliše da bi Džoli mogla biti žena koja tuži, iako je izvor blizak njoj i Pitu rekao TMZ -u da su dobili pun izveštaj FBI-a tokom njihovog razvoda.

U tužbi se navodi da je Džejn Dou podnIJela brojne zahtJeve za kopiju istražnog dosijea odeljenja u nadi da će „bolje razumjeti istragu FBI-ja i dobiti informacije neophodne da njena dJeca dobiju medicinsku njegu i savetovanje o traumi“.

Advokat visokog profila Amanda Kramer, koja zastupa tužioca, rekla je da je njen klijent anonimno podnio tužbu da bi „očuvao privatnost porodice“. Predstavnici Džolijeve (46) nisu željeli da daju komentar.

U podnesku se navodi da su ženina djeca „iskusila trajnu fizičku i psihičku traumu” nakon što ih je njen tadašnji muž „verbalno i fizički” napao dok su letjeli privatnim avionom. Tužilja tvrdi da je FBI pokrenuo istragu o incidentu i da je „bez prethodne najave“ njoj ili njenoj djeci „javno saopštio da zatvara istragu o incidentu bez daljih radnji“.

Ona je optužila agenciju ne samo da joj nije dostavila tražene dokumente, već tvrdi i da su odgovori FBI-ja na njene zahtjeve „pravno nedovoljni“.

Žena, za koju se čini da još uvijek nije podnela zvaničnu tužbu, tražila je da joj se dozvoli da nastavi sa slučajem pod pseudonimom i da ga zapečati. Glavni sudija Okružnog suda SAD Beril Hauel je navodno ove nedelje potpisao zahtjev.

„Naš stav je da žrtve i preživjeli treba da imaju pristup evidenciji federalnih agencija o zločinima koje su doživjeli ili prijavili, kao što je uobičajeno na državnom nivou, kako bi se mogli zalagati za pomoć i negu trauma i pravnu zaštitu za svoju djecu i sebe“, Kramer je rekao medijima nakon što je odbio da otkrije identitet tužioca.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.