Bajden: Malo je vjerovatno da je raketa u Poljsku doletjela iz Rusije

Bajden: Malo je vjerovatno da je raketa u Poljsku doletjela iz Rusije

Preliminarne informacije osporavaju tvrdnje da je raketa, koja je pala u Poljskoj, lansirana iz Rusije, izjavio je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.

 

„Postoje preliminarne informacije koje to osporavaju. Ne želim ništa da kažem, dok sve ne istražimo“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li je rano da se kaže da je raketa lansirana iz Rusije.

Američki predsjednik je dodao, da je malo vjerovatno da je raketa lansirana iz Rusije, ako se pogleda putanja, ali da će se istražiti.

Bajden je razgovarao sa novinarima nakon sastanka sa svjetskim liderima na samitu G20, koji je sazvan zbog incidenta u Poljskoj.

Poljski mediji su 15. novembra objavili da su dvije rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Nakon toga premijer Poljske sazvao je sastanak Komiteta Savjeta bezbjednosti.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da izjave Poljske o „ruskim raketama“ su namjerna provokacija u cilju eskalacije situacije, ruskim sredstvima nisu izvedeni nikakvi udari u blizini ukrajinsko-poljske granice.

Pševoduv je gradić koji se nalazi na pet kilometara od granice sa Ukrajinom. Poznato je da su službe primile poruku o eksploziji prije 16 časova. Prvo su saopštili o dvoje poginulih i uništenom traktoru.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.