Banjalučka Skupština: Imenovanje odbora izazvalo žustru raspravu

Banjalučka Skupština: Imenovanje odbora izazvalo žustru raspravu

U toku je šesta vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj su između ostalog odbornici trebali odlučivati o imenovanju Upravnih odbora u pet gradskih odbora, gradskog prevoza i subvencijama omladinskim organizacijama.

Žustru raspravu izazvala je odluka o imenovanju Upravnih odbora, gdje je gradonačelnik Draško Stanivukovic tvrdio da niko nije kompetentan da bude imenovan na ta mjesta, te da je to sve namješteno.

Sa tim se ne slaže odbornik SNSD Dragoslav Topić koji je rekao kako su svi upoznati sa procedurama izbora upravnih odbora, te da je i sam gradonačelnik mogao da prati i učestvuje na konkursima, te da je ovo besmisleno.

„Svi odbornici su imali mogućnost da prisustvuju samim intervjuima, kao i gradonačelnik. Skupština grada je na sedmoj sjednici, koja se održala prije šest mjeseci donijela je odluku o raspisuvanju konkursa za imenovanje Upravnih odbora, da bi tada imenovala i samu komisiju koja je bila zadužena za imenovanje. 15 ljudi je konkurisalo za Upravni odbor Banskog dvora neko mora biti kompetentan“, kazao je Topić.

Istog mišljenja je i odbornik Srđan Amidžić koji kaže da je ovo veoma bitna stvar te da je potrebno imenovati Upravne odbore da bi gradska preduzeća poput Banskog dvora, Gradske razvojne agencije, Centra za socijalni rad i Centra za predškolsko vaspitanje mogli funkcionisati.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.