Đajić ostaje na čelu UKC-a Srpske još četiri godine

Đajić ostaje na čelu UKC-a Srpske još četiri godine

Vlada Republike Srpske imenovala je ponovo dosadašnjeg generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vladu Đajića na tu funkciju na period od četiri godine.

 

To je za „Glas Srpske“ potvrdio i sam Đajić, dodajući da je osim njegove, na konkurs koji je raspisan polovinom jula, pristigla još jedna prijava.

„Iza mene je veoma uspješan period, možda i najuspješniji od kada postoji UKC. Uradili smo mnogo, od finansijske konsolidacije, zapošljavanja 300 ljekara i 800 medicinskih sestara, edukacije zaposlenih širom Evrope i svijeta. Preselili smo hirurgiju, napravili urgentni centar, najbolje hirurške sale, otvorili Kliniku za kardiohirurgiju, rekonstruisali ostale objekte, osnovali prvu Banku humanog mlijeka, nabavili najsavremenije ultrazvučne i druge aparate i počeli gradnju Klinike za onkologiju. Osim toga, napravili smo plan za preseljenje psihijatrije. To su samo neki od projekata koje smo realizovali u mom mandatu“, istakao je Đajić.

Naglasio je da je sve što je urađeno prepoznala i Vlada Republike Srpske.

„Još je puno posla pred nama i Vlada je ocijenila da sam ja najbolji kandidat da tu priču nastavim. Pred nama je izgradnja zgrade Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole, Centra za naučno-istraživački rad i još mnogo toga“, kazao je Đajić.

Naglasio je da sve što je urađeno i sve ono što će se tek raditi svrstava UKC među svjetske kliničke centre, koji je, kako kaže Đajić, već sada ponos Srpske i jedna od najboljih zdravstvenih ustanova ne samo u Srpskoj, već i u BiH.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.