Banjaluka poručila da ne pripada toj vrsti svijesti, napadači će biti kažnjeni

Banjaluka poručila da ne pripada toj vrsti svijesti, napadači će biti kažnjeni

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarišući napad na grupu građana, aktivista nevladinih organizacija, u Banjaluci, rekao je da Banjaluka nije grad koji može da razumije i prihvati takvu vrstu organizovanja, imajući u vidu da je to sve u organizaciji ljudi koji dolaze sa strane.

„Banjaluka je poručila da ona ne pripada toj vrsti svijesti i ja ću, dok sam predsjednik, uvijek iznositi svoj stav. Kao što smatram da je njihovo pravo da to upražnjavaju svagdje gdje žele, osim na javnim mjestima, tako mislim da i ja imam pravo da kažem da pripadam onom mišljenju koji tradicionalno poznaje samo muškarca, ženu, oca, majku i da u tom pogledu treba vaspitavati našu djecu“, izjavio je Dodik.

On ne spori tuđa mišljenja i shvatanja po tom pitanju, ali kaže da mi ne trebamo da objašanjavamo našim unučadima šta se to dešava.

„Nemam osjećaja griže savjesti. Fino je rečeno, policija je rekla da nema bezbjednosnih uslova za održavanje tako nečega, niti će biti u narednim godinama. Oni što su činili nasilne radnje, oni su poznati i odgovaraće. Biće identifikovani, pokušaće da se nađu i da se kazne oni koji su počinili bilo kakvo nasilje“, izjavio je Dodik.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je sinoć da je nadležnoj policijskoj stanici, juče oko 18,45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u Krfskoj ulici.

Kako su dodali, više nepoznatih osoba fizički i verbalno je napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija.

autor: agencije, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.