Draško Stanivuković SMANJIO plate u GU Banjaluka i do 200KM?!

Draško Stanivuković SMANJIO plate u GU Banjaluka i do 200KM?!

Sindikat Uprave upozorava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da krši zakon. Radnicima plate smanjenje i do 200 KM.

Saopštenje Sinidkata prenosimo u cijelosti:

Zbog NEUSTAVNIH i NEZAKONITIH odredbi kolektivnog ugovora u Град Бања Лука koje su na snazi, pozivamo sve zaposlene čiji koeficijent nije usklađen sa odredbama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave da ulože prigovor na izdato Rješenje

Prigovore je do sada uložilo preko 70 zaposlenih i sigurni smo da će ta brojka u narednim danima biti mnogo veća.

Svi zainteresovani radnici za svoj primjerak Prigovora mogu se obratiti Draganu Lukajiću predsjedniku Sindikalne organizacije Gradska uprava #BanjaLuka ili njegovom zamjeniku Vladimiru Pudaru koji će ih uputiti u sve detalje oko ulaganja prigovora.

Napominjemo da je Božo Marić predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske sa resornom ministricom Senkom Jujić zaključio izmjene Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave u kojem su utvrđeni novi koeficijenti a koji su 11.02.2022.g stupili na snagu.

Takođe napominjemo da su gradonačelnik Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković i predsjednik Sindikalne organizacije u okviru Žutog sindikata potpisali Kolektivni ugovor kod poslodavca na neustavan i nezakonit način i da su zaposlenima uredili koeficijente manje od najnižih zagarantovanih koeficijenata.

Nepoštivanjem koeficijenata utvrđenih Posebnim kolektivnim ugovorom, zaposlenima u Gradskoj upravi Banja Luka plate su manje i do 200,00 KM!

autor: faktormagazin.ba, foto: GU Banjaluka

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.