Elektrokrajina: Predizborne manipulacije gradskog menadžera Bojana Kresojevića

Elektrokrajina: Predizborne manipulacije gradskog menadžera Bojana Kresojevića

Preduzeće „Elektrokrajina“ saopštilo je danas da menadžer grada Banjaluka Bojan Kresojević iznosi predizborne političke manipulacije izjavom da „ovo preduzeće blokira dovoz sječke do ‘Eko-toplana'“, te pozvalo nadležne na odgovoran pristup potrebi izgradnje pristupnog puta za „Eko-toplane“ van poslovnog kruga „Elektrokrajine“.

U saopštenju se naglašava da umjesto da grad Banjaluka uloži sredstva u izgradnju pristupnog puta za „Eko toplanu“ Kresojević ovaj pravno-tehnički slučaj zlonamjerno stavlja u politički kontekst.

Iz „Elektrokrajine“ podsjećaju da su sa „Eko-toplanama“ 2018. godine sklopili predugovor kojim se privremeno u roku od 60 dana dozvoljava provoz drvne sječke kroz poslovni krug „Elektrodistribucije“ Banjaluka za potrebe proizvodnog procesa „Eko-toplana“, te da od tada nije urađeno ništa.

U saopštenju se naglašava da „Eko-toplane“ i grad Banjaluka duže od četiri godine, iako postoji građevinska dozvola za izgradnju drugog pristupnog puta, nisu iskazale interes za to i da omoguće nesmetan pristup kotlovnicama tog preduzeća, već zloupotrebljavaju dobro volju „Elektrokrajine“.

Iz „Elektrokrajine“ napominju da su proteklih godina više puta pozivali „Eko-toplane“, kao i grad Banjaluku, na rješenje ovog problema, jer se preduzeću „Elektrokrajina“ konstantno proteklih godina nanosi šteta dnevnim prolaskom 20 šlepera punih drvne sječke, kao i 70 privatnih vozila radnika „Eko- toplana“ i nekoliko privatnih firmi.

„Vršilac dužnosti direktora ‘Elektrokrajine’ Dragan Čavić je odgovoran za očuvanje i bezbjednost imovine ovog preduzeća koja je konstantno ugrožena prolaskom nepoznatih i neovlaštenih osoba kroz poslovni krug Terenske jedinice Banjaluka, bivša ‘Elektrodistribucija'“, ističu iz ovog preduzeća.

U saopštenju se naglašava da su zbog toga posljednji poziv na sastanak za rješenje ovog problema u prostorijama „Elektrokrajine“ uputili „Eko toplanama“ i gradu Banjaluka 5. septembra.

„‘Elektrokrajina’ poziva sve nadležne na odgovoran pristup potrebi izgradnje pristupnog puta za ‘Eko toplanu’ van našeg poslovnog kruga, umjesto političkih predizbornih manipulacija. Nikada nećemo biti dio problema, već dio rješenja ovog slučaja u korist zaštite imovine ovog preduzeća i omogućavanja grijanja za građane Banjaluke koji su korisnici usluga ‘Eko toplana'“, navodi se u saopštenju.

Gradski menadžer Bojan Kresojević izjavio je da je ugrožena sezona grijanja u Banjaluci.

„Jedan način je poznat, a to je blokada investicije od 10 miliona KM koja znači rekonstrukciju toplovodne mreže kako bi građani imali manje kvarova i bolje grijanje. Drugo, ono što je glavni razlog što smo ovdje, jeste blokada dovoza sječke od ‘Elektrokrajine'“, naveo je Kresojević.

Prema njegovim riječima, „Eko-toplane“ imaju ugovor o služnosti puta potpisan sa „Elektrokrajinom“ kako bi kamioni sa sječkom mogli da dođu od logističkog centra do kotlova gdje se sječka loži.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.