Gradonačelnik Banjaluke vratio Mladena Ćućuna na čelo Civilne zaštite

Gradonačelnik Banjaluke vratio Mladena Ćućuna na čelo Civilne zaštite

Rješenjem gradonačelnika Draška Stanivukovića od 4. februara ove godine Mladen Ćućun vraćen je na čelo Civilne zaštite Banjaluka, a ovo rješenje počelo je da važi tri dana kasnije, saznaje portal Insajder.in.

Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Ćućun, koji je kratko rekao da je on u petak prekinuo bolovanje i vratio se na posao.

,,U petak oko 14 časova sam zaključio bolovanje i već danas sam došao na posao. Trenutno u Lazarevu obilazim teren”, rekao je Ćućun.

Kako je objasnio, ranijim rješenjem gradonačelnika on je raspoređen na mjesto u komunalnoj policije, ali da je bio na bolovanju zbog operacije koljena. Na pitanje novinara da li će ostati na ovoj funkciji, Ćućun je rekao da drugog izbora nema.

,,Ja sam tu po rješenju gradonačelnika, ne po nekoj žalbi. Stanivuković me rasporedio na to mjesto”, rekao je Ćućun.

Dosadašnji vršilac dužnosti Šefa odsjeka civilne zaštite Dragan Babić nije htio dati komentar, te nas je uputio na kabinet gradonačelnika.

Kako nezvanično saznaje Insajder, Okružno tužilaštvo u Banjaluci donijelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ćućuna, jer nije bilo dovoljno dokaza, dok su disciplinski postupci odbijeni.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je iznio podatke do kojih je došao njegov tim za reviziju i najavio krivične prijave protiv odogovornih u dosadašnjoj gradskoj administraciji.

Tada je najviše zamjerki imao je na šefa odsjeka civilne zaštite Mladena Ćućuna kojeg je smijenio nakon preuzimanja dužnosti.

Optužio ga je za sporne nabavke ograde, službenih automobila koje je kako kaže koristio u privatne svrhe, zidanje pecane i slilčno.

autor: insajder.in/faktormagazin.ba, foto:alooline.ba

Share

Jedan komentar na “Gradonačelnik Banjaluke vratio Mladena Ćućuna na čelo Civilne zaštite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.