Ilić: Sjednica gradske Skupštine odgođena za 24. februar

Ilić: Sjednica gradske Skupštine odgođena za 24. februar

Sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je bila zakazana za 9. februar odgođena je za 24. februar, da bi o svim bitnim tačkama bile konsultovane mjesne zajednice, čiji će novi savjeti biti izabrani 20. februara, izjavio je Srni predsjednik Skupštine Mladen Ilić.

Ilić je naglasio da su tačke koje se nalaze na narednoj sjednici gradskog parlamenta nešto što treba da prođe i kroz savjete mjesnih zajednica, navodeći da su aktuelni savjeti u v.d. mandatu, iako, kako je rekao, zakon tako nešto ne poznaje.

On je među veoma važnim aktima koji treba da budu razmatrani na narednom zasjedanju istakao prijedlog programa uređenja građevinskog zemljišta, prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje.

„Vjerujem da je ovo najbolje moguće rješenje u ovom momentu, tako ćemo ovu sjednicu skupštine zakazati par dana nakon izbora za savjete mjesnih zajednica. Nećemo imati mogućnost da slušamo priče kao do sada da sve mjesne zajednice drži SNSD, nego, evo, izbori su pred nama, siguran sam da ćemo svi zajedno ostvariti najbolji mogući rezultat, ali i sadašnja opozicija u Banjaluci će imati mogućnost da da određene stavove kada je riječ o njihovim idejama o razvoju grada“, naglasio je Ilić.

On je rekao da je odluku o odgađanju sjednice banjalučkog parlamenta donio nakon konsultacija sa šefovima klubova odbornika SNSD-a, grupe Demos, Socijalističke partije i nezavisnog odbornika Saše Čudića, odnosno predstavnika skupštinske većine.

Skupština grada Banjaluka je na sjednici 8. decembra donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta u 57 mjesnih zajednica grada Banjaluke koje sprovode Gradska izborna komisija Banjaluka i birački odbori.

Izbori će biti održani 20. februara u svih 57 mjesnih zajednica grada Banjaluka kada će Banjalučani imati priliku da izaberu predstavnike svog naselja, čiji mandat traje četiri godine.

Savjet mjesne zajednice biraju birači upisani u birački spisak koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice, neposrednim tajnim glasanjem.

Rok za predaju zahtjeva za ovjeru kandidatskih listi Gradskoj izbornoj komisiji bio je 5. februara, dok će ovjerene kandidatske liste biti objavljene 10. februara.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.