Odbornici ljuti na “Eko toplane”: Računi će biti veći za 30 maraka

Odbornici ljuti na “Eko toplane”: Računi će biti veći za 30 maraka

S kim god razgovaram u Banjaluci, svi su bijesni na “Eko toplane”, a imamo one koji se ne griju preko ovog preduzeća, pa zašto subvencije idu samo njima, upitao je na vanrednoj sjednici Skupštine rada Banjaluka, odbornik PDP-a, Milko Grmuša tokom rasprave o poskupljenju grijanja.

“Zašto su neki privilegovani? Mi trpimo kritike. Banjaluka ima kapacitet da se grije termalnim vodama, a mi uopšte ne razmišljamo o tome. Imamo jednog arogantnog člana u tom preduzeću “, ističe Grmuša i napominje da u “Eko toplanama”, kako kaže, ima motiva za preduzimanje “pravnih bitki”.

Prijedlog povećanja cijena usluga “Eko toplana” je 19 odsto, što je odbornik iz Pokreta “Banjaluka zove”, Saša Lazić,  okaraketrisao u svom stilu,

,,Mašala! Neću to podržati, pogotovo što sa njihovom radom nisam zadovoljan. Meni je u stanu grijanje dobro, ali drugima nije. Kakvo smeće trebaš biti da kažeš meni je dobro i šta me briga za druge”, istakao je Lazić i dodao da su predstavnici “Eko toplana” prema Gradu loši što se tiče komunikacije.

Lazić nije propustio da kaže kako je ponosan Srbin, ali ponekad zažali što nije Francuz.

,,Zna se kako bi tamo se reagovalo. Ne pozivam narod ni na šta”, dodao je Lazić.

Milenko Rosić, odbornik “Ujedinjene Srpske”, “Eko toplane” je nazvao najvećom nesrećom Banjaluke, i kako smatra, ovo preduzeće oduvijek su pratile i prate afere, kao i da je najbolje bilo tokom ratnih godina kada toplana nije radila.

,,Sada više nismo ni većinski vlasnici, pa nam iz uprave samo jave da su u minusu i traže novac”, istakao je Rosić.

Aleksandar Petković, nezavisni odbornik, i Neven Stanić, odbornik “Ujedinjene Srpske”, složili su se sa svojim kolegama i takođe istakli su nezadovoljstvo radom i uslugama “Eko toplana”.

“Voda ovom prilikom poskupljuje dvije marke, odvoz smeća dvije i po, a kada je riječ o grijanju, to bi bilo oko 30 maraka, dakle neuporedivo najveći trošak za građane, a usluga je loša”, naveo je Stanić.

autor:bl-portal.com foto:bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.