Ministarstvo poljoprivrede: Kresojević da se vrati na fakultet ili bar da se raspita šta su čije nadležnosti

Ministarstvo poljoprivrede: Kresojević da se vrati na fakultet ili bar da se raspita šta su čije nadležnosti

Ministarstvo privrede, šumarstva i vodoprivrede oštro je reagovalo na tvrdnje gradskog menadžera u Banjaluci Bojana Kresojevića da ovo „Ministarstvo jedino ima nadležnost da utiče na tržište kako bi se snizila cijena peleta“.

 

Iz Ministarstva su poručili da Kresojević već danima obmanjuje građane.

„Čudno je da svojevremeno jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta ne poznaje zakone tržišta koji govore da Vlada i ministarstva ne mogu i ne smiju uticati na slobodno tržište roba i usluga, jer su to temeljne politike na privrednom prostoru Evrope. Ili je mladi gradski menadžer odjednom zaboravio šta je učio na fakultetu, uključivši se po nalogu svojih mentora u predizbornu kampanju, problematizujući problem grijanja u Banjaluci u samom finišu predizborne kampanje, i nekoliko dana pred početak sezone grijanja“, naveli su u Ministarstvu.

Upitali su gdje su gradska vlast i njegov menadžer bili do sada, jer pošten i odgovoran domaćin za zimu se ne sprema par dana pred njen početak?

„Zašto problem odjednom ima samo Banjaluka, a ne i druge lokalne zajednice? Osim toga smatramo da Grad Banjaluka i njegov gradski menadžer izjavom da će Grad subvencionisati Eko Toplanu pomažući tako samo građanima koji su priključeni na Toplanu, diskriminiše ostale građane, koji se griju u zgradama gdje su privatne kotlovnice, građane priatnih kuća koji si već davno nabavili drva za zimu, i da li su oni uprava samo građanima koji se griju na Toplanu, a ostali građani drugog reda? Pitamo se i zašto gradski menadžer nije obezbijedio uslove i infrastrukturu da se i zgradama koje nisu povezane na Eko Toplanu, to omogući?“, navodi se u reakciji Ministarstva.

„Na kraju mladi gradski menadžer bi morao naučiti, ako već nekoga proziva, da je pelet drvna prerađevina, i da svako pominjanje peleta i Ministarstva poljoprivrede nemaju veze jedno s drugim, da ne govorimo o nebulozama gradskog menadžera da je Ministarstvo to koje treba da reguliše cijenu peleta. Ako je i od najboljeg studenta, previše je, morao bi da se vrati na fakultet ili bar da se raspita šta su čije nadležnosti!“, zaključili su.

(ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.