Na srećki “ogrebao” auto koji je salon prodao jer ga Lutrija RS nije platila

Na srećki “ogrebao” auto koji je salon prodao jer ga Lutrija RS nije platila

Banjalučanin koji je nedavno „ogrebao“ automobil na instant srećki Lutrije Republike Srpske nije dobio osvojeno vozilo jer ga Lutrija nije kupila, te je bila prisiljena da dobitniku isplati novac u toj vrijednosti, saznaje CAPITAL.

Dobitnik koji je na srećki „sedmica“ osvojio automobil otišao je do Lutrije kako bi preuzeo svoju nagradu, odakle su ga uputili u auto salon. Međutim, tu saznaje da je automobil koji je osvojio prodat, jer ga Lutrija nije platila.

Iako je doživio neprijatnost, problem je riješen jer su mu u Lutriji rekli da će dobiti novac umjesto automobila.

U Lutriji RS su za CAPITAL potvrdili da su dobitniku koji je „ogrebao“ auto na srećki „sedmica“ isplatili novčani iznos u vrijednosti „ogrebanog“ automobila.

„Iznos tih sredstava je naveden u Pravilima o priređivanju lutrijske igre odnosno srećke „sedmica“. Ova procedura je obavljena u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao i u skladu sa Pravilima o priređivanju lutrijske igre pod nazivom ’sedmica’“, kazali su u Lutriji.

U ovom preduzeću su rekli da auto nije isporučeno „zato što dobavljač nije mogao da ispoštuje cijenu koja je prethodno dogovorena i ugovorom predviđena“.

„O tome nas je sam dobavljač obavijestio dopisom u kojem je naveo razloge koji su doveli  do povećanja cijene“, naveli su u Lutriji.

Na naše novo pitanje o kojem dobavljaču je riječ i da li će preduzeti mjere protiv njega zbog povećanja cijene koja je već bila ugovorena iz „Lutrije“ nisu odgovorili. Ostalo je nejasno i da li dobitnik može kupiti „ogrebano“ vozilo za dobijenu sumu, ako ni Lutrija, kako tvrdi, nije za taj novac uspjela nabaviti takav automobil.

Na sajtu Lutrije se može se vidjeti da su krajem 2020. godine zaključili okvirne trogodišnje ugovore sa preduzećima “Verano motors” za nabavku šest automobila i „Brčko gas“ za nabavku jednog vozila koji će se dodijeliti u instant srećki „sedmica“.

autor:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.