Predložen novi budžet Banjaluke, rasprava u subotu

Predložen novi budžet Banjaluke, rasprava u subotu

Ilić: Zdravstveni radnici da dobiju finansijska sredstva

 

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić dobio je novi Prijedlog budžeta grada za ovu godinu i taj bi dokument trebalo da bude razmotren na vanrednoj sjednici gradskog parlamenta, koja bi mogla da bude zakazana za subotu, 10. aprila.

„Ovaj perijedlog ću da pročitam i izučim. Naša ideja je da za sutra zakažemo skupštinski Kolegij i da  definišemo novi datum održavanja vanredne sjednice. Mislim da će sve političke partije biti saglasne da se na prijedlog gradonačelnika Banjaluke vanredna sjednica održi u subotu“, rekao je Ilić.

Stav gradonačelnika i njegovih savjetnika je, kaže, bio da će uvažiti što je moguće više amandmana na zahtjev ne samo skupštinske većine, već svih onih koji su ih predložili.

„Sa te strane tek kada pogledam budžet vidjeću koliko je toga uvršteno u prijedlog budžeta. Iskreno se nadam da će oni biti uvršteni u što većoj mjeri kako ne bi bilo potrebe za novim amandmanima“, rekao je Ilić novinarima u Banjaluci, gdje je završena sjednica Skupštine grada Banjaluka.

Najavio je da će skupštinska većina uraditi sve da zdravstveni radnici dobiju finansijska sredstva kao vid podsticaja za ono što su prošli u proteklih godinu dana, te da će se potruditi da se ne razdvajaju institucije – republičke ili gradske.

Ilić je rekao da je želja skupštinske većine da Banjaluka što prije dobije budžet i izrazio uvjerenje da su pregovori išli u pravom smjeru.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.