Prevoznici najavili protest i tužbu protiv Gradske uprave

Prevoznici najavili protest i tužbu protiv Gradske uprave

Preduzeća koja se u Banjaluci bave javnim gradskim i prigradskim prevozom, za sutra su najavili protest, ali i tužbu protiv Gradske uprave, jer, kako su kazali, nadležni nisu izašli u susret njihovim zahtjevima za poskupljenje karata u javnom prevozu.

Rečeno je ovo nakon današnjeg sastanka predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića i predstavnika skupštinske većine sa prevoznicima sa područja grada.

Direktor „Autoprevoza“ Dejan Mijić kazao da prevoznici ne žele poskupljenje, ali da je ono neminovnost.

– Po sadašnjim cijenama energenata, trenutno bi pojedinačna karta trebalo da iznosi 2,20 KM. Tražimo da se poštuje ugovor, a grad ga je još prošle godine prekršio – rekao je Mijić.

Dodao je da su prevoznici sve popuste i besplatan prevoz tokom novogodišnjih praznika sami finansirali.

Moguća podrška grada od 500.000 KM, kako je naglasio, nije adekvatno rješenje u ovom trenutku, ali ipak ističe da prihvataju da razliku u cijeni karte namiri Grad i da udar na novčanike ne osjete građani.

On je potvrdio da je formirana nova cijena karte od 3,50 KM za liniju 2 prema Trnu, a da je riječ o samostalnom formiranju cijena.

Ilić je rekao da je ovaj sastanak bio prijeko potreban te da su sačekali kolegijum.

– Gradonačelnik je po mom mišljenju neshvatljivo reagovao. Odlučio je da nekome prijeti i to je prijetnja ljudima koji žive ovdje i porodicama čiji su članovi zaposleni u tim preduzećima. Važno je da pokušamo razgovarati – kazao je Ilić.

Naglasio je da sve što Skupština grada bude usvojila, mora biti u saglasnosti sa zahtjevima prevoznicima.

– Ne možemo prihvatiti poskupljenje karata, da se ne bi zaustavio prevoz u gradu – rekao je Ilić i podsjetio da Skupština grada mogu dati saglasnost na povećanje cijena.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.