Stanivukovićev performans ispred UKC-a: Zasmetala mu pitanja novinara

Stanivukovićev performans ispred UKC-a: Zasmetala mu pitanja novinara

Gradonačelnik Banjaluke nastavlja sa performansima, a ovaj put je odlučio da je najbolje mjesto za to – Klinički centar.

I dok je pompezno najavljivao dolazak autobusa sa fotografijama SNSD-ovih odbornika, Draško Stanivuković dovezao se u svom privatnom automobilu.

Scenografija se uveliko spremala, a ovaj put na meti se našao direktor UKC-a.

Umjesto što uznemirava ljekare i pacijente, bolje bi bilo da radi svoj posao. Tako je Vlado Đajić odgovorio na Stanivukovićeve optužbe.

Prethodnih dana Stanivuković se vozio u  autobusu prekrivenih tablica čime je prekršeno nekoliko zakona. Danas mu je zasmetalo to što je policija legitimisala vozača. Uvrijedila su gradonačelnika Banjaluke i naša pitanja – U čijem su vlasništvu autobusi?

„Kakve to veze ima, kakva su to pitanja, kakva su to pitanja? Vas ne interesuje ovo? Ovo treba da prenesete, a ne ta paušalna pitanja. A znate šta je istina da policija lovi ovaj autobus a ne lovi ove kriminalce i bandite. Evo autobus ja iznajmljujem i ja plaćam. I počastim vozača naravno. Onaj autobus koji smo dobili, prepao se onaj vlasnik pa nam nije dao pa smo jedva našli ovaj drugi. A na kraju ako bude trebalo naći ćemo neki pa ćemo, ima ih povoljnih za 10 hiljada pa ćemo ga kupiti“, kaže Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke potpuno je izgubio kompas, kaže direktor UKC-a.

Đajić poručuje i da je Stanivuković svojim performansima uznemirio osoblje i pacijente.

„Jadno i nenormalno da jedna grupa ljudi koja ništa nije u životu uradila, bezveznjakovići dođu pred UKC, ozbiljnu ustanovu svjetskog kalibra, gdje se zdravstveni radnici bore za živote ljudi. Ovdje su smješteni nečiji očevi, majke, djeca i onda dođu neki koji pričaju gluposti i remete rad medicinskog osoblja i mir pacijenata“, poručio je Đajić.

 

Da je tako, poručuju i ljekari. Sve su očekivali, ali da će nekome meta biti zdravstvena ustanova u kojoj se spasavaju životu – to nisu mogli ni da sanjaju.

 

„U kliničkom centru se svakodnevno liječi više od 1.000 pacijenata a u Urgentni centar dolazi dnevno preko 200 pacijenata koji ne dolaze na naručene i dogovorene preglede to su hitni pacijenti. Nama hitna dnevno doveze do pedeset pacijenata. Svaki dan se obavi do deset hitnih operacija. I bilo kakva upotreba i zloupotreba Kliničkog centra, osoblja i pacijenata u političke svrhe je neprimjerena“, kažu oni.

 

Za performans ispred UKC-a Stanivuković nije dobio podršku građana. Uz njega su bili samo najbliži saradnici kojima je, izgleda, najozbiljniji posao to da ga snimaju i oko njega hodaju sa mobilnim telefonima.

Share

Jedan komentar na “Stanivukovićev performans ispred UKC-a: Zasmetala mu pitanja novinara

  1. MOZDA JE DRASKO DOSAO DA PRAVI BOLNICU KOJU JE OBECAO U IZBORNOJ KAMPANJI A SNIMAK JE SKINU SA INTERNETA. LEPA BILA SLIKA BOLNICE LEPA OBECANJA. UGLEDATI SE NA BRATUNAC I OPOZIV OVIME DRASKU KOJI NISTA NE RADE A SVE POKRADOSE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.